Meclis toplantılarına katılmayan üyenin, üyeliğini düşürülmesi talebi

Seyhan Belediyesi MHP’li Meclis Üyesi Şehmus Uçar, meclis toplantısına 3 kez art arta katılmamasına rağmen yoklamalarda var gösterildiğini ileri sürdüğü CHP’li Meclis Üyesi Leyla Karakaş’ın görevinin düşürülmesi için Adana Valiliği’ne başvuruda bulundu.

21 Mart 2022 Pazartesi 17:53
Meclis toplantılarına katılmayan üyenin, üyeliğini düşürülmesi talebi

Avukatı Müslüm Susar aracılığıyla Adana Valiliği’ne şikayet başvurusunda bulunan Şehmus Uçar, meclis toplantısına 3 kez art arta katılmamasına rağmen yoklamalarda var gösterildiği ve gündem maddelerini oyladığı kabul edilerek meclis tutanakları tanzim edildiğini ileri sürdüğü meclis üyesi Leyla Karakaş’ın görevinin düşürülmesini talep etti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Susar “Ölüm, istifa durumları dışında özürsüz veya izinsiz olarak arka arkaya 3 birleşim günü veya bir yıl içinde yapılan toplantıların yarısına katılmayan üyenin üyeliğinin düşmesine, savunması alındıktan sonra üye tam sayısının salt çoğunluğuyla karar verilir. Yönetmelik uyarınca yapılan işlem, usul ve yasaya aykırı olduğu için bu meclis üyeliği sona erdirilmeli. Ayrıca, tutanaklarda imzası bulunan meclis başkanı, meclis katipleri ve yazı işleri müdürü hakkında da gerekli idari ve cezai soruşturma başlatılmalıdır” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.