Toplumsal reaksiyon bilinci “elektrik faturası, akaryakıt, ayçiçek yağı” özetle temel ekonomi alanında sıkışmış durumda.

Beni düşündüren ve üzen şu ki toplum bu problemlerin “kaynağını” bilmiyor ve sorgulamıyor. Cumhuriyet’ten bu yana oluşturmaya çalışılan bilinçli toplum modelini oluşturamadığımız gibi nitelikli zihinlerin de bu karmaşadan kaçmasına neden olup yitirdik…

Geldiğimiz noktada insanların ceplerine dokunmadığımız müddetçe geniş anlamı ile “Devlet” üzerinde serbestçe tasarrufta bulunma imkanını herkese vermeye razı mıyız?

Yani idareciler ceplerinizi ve karnınızı doyurduğu müddetçe;

- Güçlü Türk Ordusu’nu Ergenekon ve Balyoz ile tasfiye edebilir,
- Hukuk sistemini ve yönetim modelini (rejimi) gönlüne göre değiştirebilir,
- Tüm devlet kaynaklarını ve işletmelerini dilediği gibi satabilir, talan edebilir, peşkeş çekebilir,
- Açılım süreci adı altında ihanet eylemlerinde bulunabilir,
- Eğitim kültürünü, hukuk kültürünü, ekonomi kültürünü yerle bir edebilir,
- Hazine’yi denetimsizce kullanabilir,
- Kurucu değerlerimize saygısızlık edebilir,
- Bizim adımıza hayatı zorlaştıracak, onlarca insanımızın yaşadıkları sokaklarda özgürce dolaşamayacağı hatalı bir göç politikası uygulayabilir,
- Atatürk Orman Çiftliği’ne işgal ile İdare Mahkemesi kararı hilafına saray yapabilir,
- Soma’da madenci tekmeleyebilir, çiftçiye “Ananı da al git” diyebilir,
- vs. vs.

Öyle mi?

Sorun tam olarak burada başlıyor. 

Bizler milletçe bu bedeli daha önce ödemiştik. Yeniden ödemeye, itibarsızlaşmaya, yokluk çekmeye, özgürlüğümüzden olmaya ne gerek vardı?

Bugün içinde bulunduğumuz durumdan evimde oturan ve yıllardır bu ülkeye hizmet etmek adına eğitim için elimden geleni yapan ben getirmedim.

Yukarıda yazdıklarıma da kimse alınmasın gücenmesin. 

Bugün uygulanan akaryakıt fiyatı da, yağ fiyatı da, elektrik faturası da bir politika değildir. Uygulanan hatalı politikaların sonucudur.

Aynı hataya tekrar düşerek yapılan yanlışlara sessiz kalan Türk toplumu! Sen suçlusun ve sorumlusun.

Bu tabloda sorumsuz olan kimseler memlekete hizmet için mücadele eden tüm gençler ile bugün olanlardan bi haber durumda olan ve üzerlerine en fazla gittiğiniz “Z” kuşağıdır.

Onun dışında kalan herkesin gelinen noktada etken ya da edilgen sorumluluğu bulunmaktadır.

Devlet adil, dürüst, akılcı, yenilikçi ve ilkeli yönetilirse Anadolu gibi cennet bir coğrafyada yağı da, yakıtı da elektriği de bedavaya yakın bir bedele alabiliriz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
3 2023-12-03 11:44:27

3