Yıllardır Geçmiş dönemde siyasei partide görev aldığım halde Engelsiz yaşam ve Engelli hakları için 1 adım atamadığımın üzüntüsü içerisindeyim. 

Malesefki toplumun  eredeyse %12 oluşturan engelli topluluğu bulunmaktadır. 

Yıl 2022 olduğu halde engelli sorunlarının büyük çoğunluğu çözülmüş değil.

Yönetim olarak belediyelere engelli hakları erişebilirlilik konusu çözülmüş değil , sorun haline gelmiş durumda 

2000 yıllık eski roma yapılarında çarşıları düz şekilde olurken ben antalya patarada rahatlıkla gezerken yıl 2022 olmuş bizler kaldırım sorunları rampa sorunlarından dolayı sıkıntı yaşıyoruz.Adanada kaldırımın diğer ucunda rampa var diğer ucunda rampa yok engelli yoldan gitmiş olsa araba çarpsa ölümle sonuçlanır malesef , Adana Büyükşehir belediyesine defaalarca bu şikayetleri anlatmama rağmen duyarlı olmayıp görmezden geldiler.

Çevre ve şehircilik bakanlığı ve Büyükşehir belediyesi olarak verilen izinlerde bunlara dikkat edilmeden ruhsat verilmesi engellilere yapılan zulümdür.. yeni yapılarda kapı genişlikleri dar balkon kapıları daha dar durumda erişebilirlilik adına hiç bir adım yok . Şuanda yapılan binalarda yapan kişiler ve izin veren belediye yetkilileri yaşlandıklarında Kendi yapılarında tekerlekli sandelyeye muhtaç olduklarında kullanamayacaklarını bilmiyorlar malesef. 
Bir engelli olarak kardeşlerimizin evine 15-20 dakika uğrayıp gelmek zorundayım sebebi ise yeni yapılarda wc ve banyolara kapı darlığından ve banyoların küçük oluşundan dolayo kullanamıyoruz malesef.. 

Katlardaki girişlern darlığında engelli sandelyesi ile dönüş yapamaz hale gelmiş durumda, 

Balkonlara kapı darlıklarından dolayı balkonlara çıkarmıyoruz 

Bir evde kapı genişlikleri en az 85 cm olması şartı getirlmesi gerekiyor.
Defalarca dile getirsekde Bakanlık ve belediyeler olarak 1 adım atamıyoruz. 
Suistimallerle yaşıyoruz
 
Gelelim ötv sorununa , suistimaller yüzünden kendi sürebilen engelliler çok mağdur durumdadır 
Defalarca dile getirdim, ötv indirmi sadece ehliyeti olan engellilern hakkı olması gerekiyor.

5 yıllık ötv indiirmi 10 yıla çıkarılarak, ötv ve kdv indirimi otoban geçiş ücret indirmi servis ve bakımdaki kdv indirimi yapılarak engellilere yapılacak en güzel düzenleme olacaktır.

Türkiyedeki Araç kiralama şirketleti ne işe yaradığını bilememekteyim malesef 

Kiralama sektöründeki araç sayısı yaklaşık 250 bine yakın bulunmakta olup 

1 tane aracı engelli olarak kullanamamaktayım malesef, engelli tertibatı yaptırmak için aracın engelli üzerine olması şartı vardır. Özel sektörde çalışmış olsam süreceğim araba olmayacağı için çalışma durumumda olmayacak 

Engelli çalıştırma olarak şirketlere ötv indirimli araç tahsis edilmiş olsa engellinin ve şirket yetkililerinde kullanacağı iznini yönetmenliği bakanlığımız yapmış olsa bu sorunları tamamen ortadan kaldırmış oluruzz

Biliyorsunuzki engelliler Olimpiyatta büyük dereceler alarak İstiklal Marşımızı Dünyaya duyurmayı başarmış ve başarmaya devam etmektedir.

Engellilere verilen her değer ve imkanlar büyük bir zafelerle Müjdeliyoruz 

Her insan engelli adayıyız diyip sadece 3 aralıkta anılmak istemiyoruz, bizlerde sizler gibi engelsiz yaşamı hak ediyoruz.

Sizler işin yapılan bütün yapıları bizler kullanamıyoruz 

Ama bizler için yapılan bütün yapıları sizler rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. 

Şuanda Gelecek Partisinde Engelli Birimi Başkanlığını yürütmekteyim Amacımız ve Mücadelemiz Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet DAVUTOĞLU sayesinde Engelleri Gelecek İle aşarak Geleceğimize güzel yarınlar bırakacağız

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.