Kılıçdaroğlu Ev Emekçisi Kadınlarla Görüştü

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ev Emekçisi Kadınlar ile video konferans toplantısında bir araya geldi. Ev Emekçilerinin yaşadığı dramı ve taleplerini dinleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, çözüm önerilerini anlattı.

09 Ocak 2021 Cumartesi 18:48

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ev Emekçisi Kadınlar ile video konferans toplantısında bir araya geldi. Ev Emekçilerinin yaşadığı dramı ve taleplerini dinleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, çözüm önerilerini anlattı.

Hiç Bir Çocuk Yatağa Aç Girmesin, Her Anne Çocuğun Karnını Doyursun

Kılıçdaroğlu, "Hayatın gerçeğini eğer bir siyasetçi öğrenmek istiyorsa aslında öncelikle sizi dinlemesi lazım. Çünkü hayatın gerçeğini yaşayanlar sizlersiniz. Elbette bizler saraylarda oturmuyoruz, elbette bu toplumda çok sayıda yoksul insanın olduğunu biliyoruz. Bir annenin en büyük dramı çocuğunu yatağına aç yatırmasıdır, bunu da biliyoruz. Çok sık ifade ederim, bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmesin, her anne çocuğun karnını doyursun ve her anne çocuğuyla beraber huzur içinde evinde yaşayabilsin. Ama evlerde dram var biliyorum, acılar var biliyorum, yoksulluk var biliyorum. Ama bunları aşmak hepimizin elinde olan bir şey, bunları aşabiliriz aslında, Türkiye zengin bir ülke, Türkiye güçlü bir ülke." dedi.

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Sözlerine Daha Sonra Şöyle Devam Etti;


"Hepinizin sorunu aynı üç aşağı beş yukarı. Hepiniz Türkiye coğrafyasının farklı bölgelerinde yaşıyorsunuz. Ve dolayısıyla bazılarınızın iki çocuğu var, bazılarının bir çocuğu var, üniversiteden mezun ve onlar da işsiz. Yani dramı sadece siz değil aslında dramı bütün aile yaşıyor bir anlamda. Sizler güç birliği yapabilirseniz, bakın sayınız Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon kişi. 1 milyon kişi bir yere odaklanabilirse bu sorunların büyük bir kısmı aşılabilir, hatta çözülebilir. Niye çözülmesin? Neden üniversite mezunları iş bulamasın? Çocuğunuz var üniversite mezunu işsiz, ama sizler de 2 veya 3 arkadaşım onlar da üniversiteyi bitirmişler ama merdiven temizliyorlar şimdi. Neden? Bir sorumluluk üstlenmişler, çocukları var ve çocuklarıyla hayatı sürdürmek istiyorlar, çocuklarının iyi bir eğitim almasını istiyorlar.


Hatta bir annemiz şunu söyledi, beni en çok duygulandıran konulardan birisi o. Anaokuluna yazdırmak istedim çocuğumu ama çocuğun isterse okumasın diye bir cevap aldığında tabi parayı vereceksin, e para yok o zaman çocuğunu istersen okutma. Bu çok ağır biz söz aslında, 21.yüzyılın Türkiye’sinde çok ağır bir söz. 


Ben size bir söz veriyorum, sizin sorunlarınızı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dile getireceğiz. Ben de dile getireceğim, arkadaşlarım da dile getirecekler. Şunu defalarca ifade ettim, belki hiç duymamışsınız ama; ben bu ülkede garibanların, bu ülkede kendisini kimsesiz hissedenlerin sözcüsü olmak istiyorum. Beylerin paşaların sözcüleri var zaten. Beylerin paşaların bir sorunu da yok zaten. Saray’da oturanların da bir sorunu yok zaten. Çocuklarınız işsiz, siz iş bulamıyorsunuz ama milletvekili emekli aylığı, bilmem ne bankasının yönetim kurulu üyeliği 5 yerden en az 10 bin lira aylık alıyorlar 5 yerden. Bir yerden değil 5 yerden alıyorlar yine de doymuyorlar. Bunlara son vermemiz lazım artık. Bunları bitirmemiz lazım artık. Bu ülkede herkesin huzur içinde yaşaması lazım artık. Diyorsunuz çalışıyorum, aynı zamanda mobinge uğruyorum, aynı zamanda sıkıntılar yaşıyorum, az para veriyorlar, çok iş yaptırıyorlar. Gecenin 12’sinde eve gidiyorum diyen kadın kardeşimiz oldu. Ne olacak tabi bu durum böyle devam edecek mi? Böyle devam etmemeli. Bu düzeni değiştirmek zorundayız, insanca bir düzen kurmak zorundayız; herkesin çalıştığı, herkesin sigortalı olduğu, hastalandığı zaman hastaneye gittiği, hastanede tedavi gördüğü, çocuklarının okula gittiği. Çocuklarım defter, kalem, kitap bunları istiyorlar diyor bir annemiz. Çocuk bunları isteyecek tabi, okula giderken ne isteyecek çocuk? Defter isteyecek, kalem isteyecek, bilgisayar isteyecek. Siz şimdi diyorsunuz ki, elektrik parasını, doğalgaz parasını, su parasını ödemekte zorluk çekiyoruz. Hele markete gitmek, bir anne ifade etti, 75 lirayı alıyorum markete gidiyorum 110 lira. Peki nasıl olacak bu iş? Bunun formülü nasıl olacak?


Sağır kulakların duyması lazım. Benim görevim de o sağır kulaklara sizin feryadınızı aktarmak.
Evinize selamlarımızı, saygılarımızı gönderiyoruz Ankara’dan. Ayrıca muhabbetlerimi gönderiyorum, çocukların gözlerinden öpüyorum, anneleriniz, babalarınız varsa onlara da selamlarımı, saygılarımı lütfen iletin. Yüreğimiz insan sevgisiyle dolu olsun. Zaten bir annenin farklı bir şey düşünmesi zaten mümkün değil. Dolayısıyla sizlere Ankara’dan ben ve arkadaşlarım selamlarımızı, saygılarımızı gönderiyoruz. Umarım dünya çok küçük, Türkiye de çok küçük, bir gün bir yerde umarım karşılaşırız. Hepinize tekrar Ankara’dan sevgiler, saygılar, hürmetler sunuyorum, sağ olun, var olun diyorum. Çocukların da tabi gözlerinden öpüyorum. Hepsine selamlar, saygılar efendim. Sağ olun, hoşça kalın, iyi akşamlar efendim. "

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.