Ak Parti'li Mahir Ünal, 'Ben WhatsApp'dan Ayrıldım'

12 Ocak 2021 Salı 19:06
Ak Parti'li Mahir Ünal, 'Ben WhatsApp'dan Ayrıldım'

Ak Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazete, televizyon ve haber ajanslarının AK Parti muhabirleriyle parti genel merkezimizde bir araya geldi.

WhatsApp'ın "Gizlilik İlkesi"ni güncellemesi ve yeni koşulların onayı konusunda kullanıcılarına 8 Şubat'a kadar süre vermesine ilişkin soru üzerine Ünal, "Ben zaten geçtiğimiz eylül ayında bütün arkadaşlarıma WhatsApp'dan ayrıldığıma dair bir mesaj gönderip, WhatsApp kullanmayı bıraktım." yanıtını verdi.

Ünal, açık kaynak kodlu olduğu için Telegram, BİP ve Signal gibi uygulamaları tercih ettiğini belirterek, "Ben bunları kullanıyorum. Dolayısıyla WhatsApp gibi değil, WhatsApp 'uçtan uca şifreleme yapıyorum' diyor ama uçtan uca şifreleme yapıp yapmadığını bilmiyoruz. 'Verilerinizi şuralarda, şuralarda kullanacağım, şuralarda kullanmayacağım' diyor ama nerelerde kullanıp kullanmayacağını bilmiyoruz. En son gönderdiği şeyde bütün datayı Facebook ile paylaşacağını belirtti." diye konuştu.

Youtube, TikTok ve Dailymotion uygulamalarının hukuki ve mali muhataplık oluşturmayı kabul ettiklerine işaret eden Ünal, "İnşallah Facebook da kabul edecek diye bekliyoruz. Bu hukuki ve mali muhataplık neden önemli, şunun için önemli; devletin kendi vatandaşlarının hukukunu koruması için bu siber egemenlerin bu hukuki muhataplığı kabul etmesi ve bunu ne yapması gerekiyor, konuşması gerekiyor. Bu konuda da herkesin açık olması gerekiyor. Açık ve şeffaf olması gerekiyor önümüzdeki süreçte en çok konuşacağımız konulardan bir tanesi." şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.