Yaralı kızıl şahin tedavi altına alındı

Adana’nın Ceyhan İlçesinde vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan kızıl şahin, Osmaniye’de Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesinde tedavi altına alındı. Sağ kanadında açık yara ve pençesinde kopmalar görülen yaban kuşu, tedavi ve rehabilitasyon işlemlerinin tamamlanması sonrasında hayvanat bahçesine gönderilecek.

19 Mart 2022 Cumartesi 10:15
Yaralı kızıl şahin tedavi altına alındı

İlçeye bağlı Mustafabey Beldesi'nde, vatandaşlar tarafından uçamadığı fark edilen kızıl şahin, koruma altına alındı. Haber verilmesi üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, yaralı kuşu teslim alarak tedavisi için Osmaniye’ye getirdi. Yaban Hayvanı Acil İlk Müdahale Merkezi'nde veteriner hekim tarafından muayene edilen kuşun, sağ kanadında açık yara ve pençesinde kopma ve kesikler olduğu görüldü. Antibiyotik tedavisi ve vitamin takviyesi uygulanan kızıl şahinin rehabilitasyon sürecinin tamamlanmasının ardından tekrar uçma yetisi kazanamayacağı için hayvanat bahçesine gönderileceği kaydedildi. 

Anahtar Kelimeler:
HaberAdanaKızıl şahin
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.