Öğrencilere gece deprem tatbikatı

OSMANİYE’de, okullar bölgesinde yer alan pansiyonlarda gece, deprem anı ve tahliye tatbikatı yapıldı. Ayrıca öğrencilere, yangına müdahale ve çadır kurma eğitimi verildi. Tatbikata Osmaniye İl Merkez ve Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kurtarma ekipleri de katıldı.

10 Mart 2022 Perşembe 10:23
Öğrencilere gece deprem tatbikatı

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından, deprem haftası etkinlikleri kapsamında, Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi Atatürk Kız Öğrenci Pansiyonunda, 'Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı' düzenlendi. Senaryo gereği, çalınan sirenin ardından pansiyonda kalan öğrenciler, görevli öğretmenler çök, kapan, tutun pozisyonunu aldı. Ardından binadakiler güvenli bir şekilde tahliyesi gerçekleştirildi. Daha sonra ise afet sonrası çadır kurulumu ve yangın tüpü ile alevlere müdahale uygulamalı olarak anlatıldı. AFAD Müdürlüğü'ne ait kurtarma aracındaki malzemelerin tanıtımı ile program sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
HaberOSMANİYEDepremAfad
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.