MİKRO KREDİYLE DAHA GÜÇLÜLER

AKDENİZ Belediyesi’nin katkısı ve aracılığıyla ‘mikro kredi’ alan kadınlar, yaşadıkları zor günleri atlatıp üretiyor ve ekonomik özgürlüklerini kazanıyor.

07 Mart 2022 Pazartesi 10:41
MİKRO KREDİYLE DAHA GÜÇLÜLER

Akdeniz Belediyesi’nin, 2019 yılı içerisinde Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile imzaladığı protokol sayesinde mikro kredi alan kadınların sayısı her geçen gün artıyor. Mersin'deki kadınlara 4 milyon 600 bin TL'den fazla kredi dağıtımı yapılırken, 2019 yılından bu yana yine Akdeniz’de 1 milyon 800 bin TL'nin üzerinde kredi dağıtımı gerçekleşti. Protokol kapsamında krediye başvurular sürerken, Mersin’de şimdiye kadar toplamda bin 634; aktif olarak ise 752 kadın girişimci mikro kredi kullandı. Akdeniz ilçesi özelinde ise 300'den fazla girişimci ruha sahip kadın, farklı iş kollarında faaliyet gösteriyor. Akdeniz Belediyesi’nin desteği ve aracılığıyla kredi alıp işini kuran veya mevcut işini büyüten kadınlar, yola çıkış öykülerini, karşılaştıkları çeşitli zorlukları, yeni hedeflerini paylaştı.

'SIFIR SERMAYE İLE BAŞLADIM'
Manifatura dükkanı sahibi Dilek Karaman, 2 çocuk annesi olduğunu belirterek, "Açıkça söylemek gerekirse bir süre önce zor bir dönemden geçtim. Sıfır sermaye ile bu işe başladım. Mikro kredi desteği ile birlikte başka destekler de aldım. Hedeflerim vardı ve gerçek anlamda çok çalıştım, azmettim ve başardım. Bu mücadeleyi de özellikle kadınlara örnek olabilmek adına verdiğimi söylemek istiyorum. Sabredin, çok çalışın ve kendinize güvenin. Halen hedeflerimin başındayım. Tabi zorluklarla da karşılaştım ama ticaret dediğiniz zaten risktir. Pes etmeden çalışmaya devam diyor, her kadının başarabileceğine de inanıyorum. Tüm kadınlara söylüyorum; sabredin, emek verin, başarı sizindir. Mikro kredinin kurucusu Prof. Dr. Aziz Akgül ile bu kredinin bize ulaşmasını sağlanmasında emekleri olan Akdeniz Belediye Başkanımız Mustafa Gültak’a çok teşekkür ediyorum" dedi

Anahtar Kelimeler:
HaberAKDENİZKREDİ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.