MERSİN'DE GÖSTERİ DÜZENLEYEN UKRAYNA'LILARI RUS'LAR DA DESLEKLEDİ

Demokrasi Meydanı'nda MERSİN'de yaşayan Ukraynalılar, ülkelerinde başlayan savaşın son bulması için toplanarak barış çağrısı yaptı. Rusya vatandaşı Aleksey Nikirov da Ukraynalılara destek vererek savaşın durdurulmasını istedi.

01 Mart 2022 Salı 17:38
MERSİN'DE GÖSTERİ DÜZENLEYEN UKRAYNA'LILARI RUS'LAR DA DESLEKLEDİ

Mersin'de yaşayan Ukraynalılar, aileleriyle Mezitli ilçesindeki Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelerek Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasını protesto etti. Ellerinde ülkelerinin bayraklarını taşıyan Ukraynalılar, 'Mersin Kiev omuz omuza, yaşa Türkiye yaşa Ukrayna', 'No war stop Putin',  'Savaşa hayır', yazılı pankart ve dövizleri açtı.
Grup adına açıklama yapan Mersin Ukraynalılar Kültür Turizm ve Eğitim Derneği Başkan Yardımcısı Meriem Tokatlı, savaşın bir an önce durdurulmasını istedi. Ukrayna'daki yakınları için endişeli olduklarını kaydeden Tokatlı, "Destek veren herkese teşekkür ederiz. Ülkemizde acı durumlar yaşıyoruz. Yer altında kalanlar var, kadınlar metroda yer altında doğum yapıyor. Bu çok acı bir şey. Çocuklar ölüyor. Bu savaşa hayır dememiz gerekiyor. Gelecekte birçok ülke buna maruz kalacak" dedi.

Gösteriye katılan Rusya vatandaşı Aleksey Nikirov da savaşın durdurulması için çağrı yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.