Kadınlar savaşın ve şiddetin son bulmasını,emeklerin sömürülmemesini diledi

8 Mart Dünya Kadınlar gününde kadın emeğinin değerine olan farkındalığı arttırmak amacıyla Adana Seyhan Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi ve SGDD-ASAM iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte farklı etnik kimliklere sahip kadınlar Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde bir araya geldiler.

10 Mart 2022 Perşembe 13:38
Kadınlar savaşın ve şiddetin son bulmasını,emeklerin sömürülmemesini diledi

8 Mart Dünya Kadınlar gününde kadın emeğinin değerine olan farkındalığı arttırmak amacıyla Adana Seyhan Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi ve SGDD-ASAM iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte farklı etnik kimliklere sahip kadınlar Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde bir araya geldiler.

Etkinlik misafirleri Kadın Dayanışma Merkezindeki Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu(GIZ) PEP programı kapsamındaki proje katılımcıları tarafından üretilen ürünlerin sergisini görme ve birbirlerini destekleme fırsatı buldular.

Al Farah Çocuk ve Aile Destek Merkezi Makrome Atölyesi üyelerinin “Makromeden Anahtarlık Yapımı Atölyesi”nde ise farklı dil, din, ırktan bir araya gelen kadınlar birlikte üretmenin keyfini yaşadılar. Geleceğin yaratıcısı olan çocuklarla yapılan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği “Mesleklerin Cinsiyeti Yoktur” etkinliğinde ise çocuklar, cinsiyetlerinin hayallerinin önüne geçemeyeceğine dair farkındalıklarını arttırırken oyunlarla eğlendiler.

Kurumların çalışmalarını tanıttığı, beslenme ve sağlıkla ile ilgili bilgilendirmelerin yapıldığı stantlara ise ilgi oldukça fazlaydı.

Kadın Dayanışma Merkezi Kadın Korosu ve Al Farah Çocuk Korosu çok dilli şarkılar ile tüm katılımcılara müzik şöleni yaşatırken hangi ülkeden geldiğimizin hangi dili konuştuğumuzun birlikte eğlenmenin önünde bir engel olmadığı birlik ve beraberliğin her daim olabileceğini gösterdi.

Kadınların Dünya Kadınlar Günü Dilekleri ise; savaşın, şiddetin son bulması, emeklerin sömürülmediği daha iyi yarınların olmasıydı.

“İnovatif Girişimci Kadınlar Projesi”, Alman Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından finanse edilen PEP- Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Programı kapsamında; Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) ve Seyhan Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi iş birliği ile yürütülmektedir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.