Beyaz önlük giyme töreni

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim alan 212 öğrenci, törenle beyaz önlük giydi.

22 Mart 2022 Salı 10:58
Beyaz önlük giyme töreni

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Niğde Vali Vekili Cemil Kılınç, AK Parti Milletvekili Selim Gültekin, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Rektör Vekili Prof. Dr. Yağmur Şener, protokol üyeleri ve çok sayıda davetli ile öğrenci katıldı. Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, her mesleğin kutsal ancak doktorluğun biraz da özel bir meslek olduğunu kaydetti. Sağlığın insanlık için çok önemli bir değer olduğunu belirten Kılınç, "Sağlık, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar kıymetli. Bu mesleğe talip oldunuz, bundan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Son iki yılda yaşadığımız salgınla mücadelede de bunu gördük. İnsanlar, serveti, makamı, ne olursa olsun, sıhhat elden gidince sizin şifalı ellerinize bakıyorlar" dedi.

'HAKKINI VERMEMİZ LAZIM'

Rektör Vekili Prof. Dr. Yağmur Şener de beyazın temizliği, saflığı, güveni hatta şifa vermeyi temsil ettiğini anlatarak, "Nasıl bir mesleğe talip olduğunuzu tekrar düşünmenizi öneririm. Hakkını vermemiz lazım. Mesleğinizi icra ederken çok zorluklarla karşılaşacaksınız, geceniz gündüzünüz olmayacak, çok çalışacaksınız ama hakkından geleceğinize eminim" diye konuştu.

Üniversite yönetiminin yürüttüğü çalışmalar hakkında da detaylı bilgiler veren Rektör Vekili Prof. Dr. Yağmur Şener açıklamalarını, öğrencilere bugünlere getiren ailelere teşekkür ederek noktaladı.

Anahtar Kelimeler:
HaberTörenTıp Fakültesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.