Belçika Fahri Konsolosu oldu

Mersin'de iş insanı Veysel Memiş, Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniye Belçika Fahri Konsolosu otarak atandı.

23 Mart 2022 Çarşamba 15:18
Belçika Fahri Konsolosu oldu

Berat törenine Vali Ali İhsan Su, Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Paul Huynen ile kent protokolü ve iş dünyası temsilcileri de katıldı. 

Belçika ve Türk Milli Marşlarının okunmasıyla başlayan resepsiyoda konuşan Vali Su, Belçika ile Türkiye arasındaki ilişkilerin yükselerek devam ettiğini belirterek, "Bu dostluk bağları ekonomiye de yansıyor, bugün gelinen noktada iki ülke arasında 10 milyar dolar üzerinde ticaret hacminin gerçekleştiğini görüyoruz. Büyükelçi Paul Huynen’in ilimizi ziyaretleri ve Belçika Fahri Konsolosu olarak atanan Veysel Memiş’in katkıları ile bu ticaret hacminin daha da yükseklere taşımış olacağız. Mersin’in sahip olduğu imkanlar ile Belçika’nın sahip olduğu imkanlar bu ticaretin çok daha yukarılara taşınmasına fırsat sağlayacaktır. İnanıyorum ki bugün hizmete açtığımız fahri konsolosluğumuz ile her alanda ilişkilerimiz çok daha hızlı bir şekilde gelişecektir" dedi.

Belçika Ankara Büyükelçisi Paul Huynen, Mersin’de olmaktan ve Mersin’i tanımaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Geçtiğimiz birkaç gün boyunca çeşitli yöneticilerle tanışma ve tarihi, büyüleyici bir şehir olan Mersin’i keşfetme fırsatım oldu. Benim için öne çıkan; çok keyifli bir Akdeniz ikliminin yanı sıra karşılaştığımız misafirperverlik Fahri Konsolosluk açma konusunda Mersin’in ideal bir yer olduğuna beni daha da ikna etti"  ifadelerini kullandı.

Belçika Fahri Konsolosu olarak atanan Veysel Memiş, "Türkiye’nin önemli sanayi bölgelerinden olan Çukurova bölgesinde Belçika ile olan ilişkilerin güçlenmesi, yatırımların artması ve tecrübe paylaşımı konusunda sanayici bir aileden gelen biri olarak iki ülke arasında köprü kuracağıma ve başarılı işlere imza atacağımıza inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Belçika Büyükelçiliği heyeti ve kent protokolü ile birlikte temsili açılış kurdelesi kesilirken Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Paul Huynen tarafından Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniye Belçika Fahri Konsolosu olarak atanan Veysel Memiş’e, fahri konsolosluk beratı verildi.

Anahtar Kelimeler:
HaberBELÇİKAKONSOLOS
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.