BAŞKAN ÇETİN KARANFİL DAĞITTI

ÇUKUROVA Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kadınların el emeği ürünlerini sattığı sergiyi ziyaret ederek kadınlara karanfil verdi.

09 Mart 2022 Çarşamba 12:11
BAŞKAN ÇETİN KARANFİL DAĞITTI

Çukurova Belediyesi’nin 5 Mart tarihinden bu yana, çeşitli etkinliklerle andığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü coşkusu, Toros Mahallesi’ndeki Adana Lezzetleri Çarşısı’nda da yüksek katılımla devam etti. Belediyenin meslek kurslarında eğitim alan kursiyerlerin ürünleri sergilendi. Halk oyunları ekibinin gösterileriyle coşkulu bir gün yaşayan Çukurovalı kadınlara Başkan Soner Çetin karanfil dağıttı. Etkinlikte kursiyerler tarafından açılan tüm stantları tek tek gezen Başkan Soner Çetin’e Çukurovalı kadınlar ilgi gösterdi. Günün erken saatlerinden itibaren ürünleri hem sergileyen, hem de bunları satarak aile bütçelerine katkı koyan kadın kursiyerler, keyifli anlar yaşadı.

‘KADINLAR BİR GÜN DEĞİL, 365 GÜN BAŞ TACIMIZ’

Tüm belediye projelerinin kadınlar merkezli olduğunu, kadın dostu belediye olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu anlatan başkan Soner Çetin, “Biz belediye olarak 5 Mart’tan itibaren çeşitli etkinlik ve organizasyonlarla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü anıyoruz. Bu anlamlı gün bir kutlama değildir, bu bir anmadır. Kadınlarımız yılda bir gün değil, 365 gün başımızın tacıdır. Sizleri her zaman başımızın tacı yapmayı sürdüreceğiz” dedi.

Kadınlar konusunda her zaman pozitif ayrımcılık yaptıklarını kaydeden Başkan Çetin, “Kısa zamanda semt kreşlerinin sayısını 9’a, kadın sohbet evlerinin sayısını 6’ya çıkararak kadınların sosyal yaşam içerisinde rahat etmelerini, keyifli zamanlar yaşamalarını sağlayacağız. Özellikle Atatürk Kadın Yaşam Köyü tüm Çukurovalı kadınlar için ayrı bir öneme sahip. Açılan hobi ve meslek kurslarıyla kadınlarımız yeni meslekler, yeni yetenekler kazanıyor, ekonomik özgürlüklerine kavuşuyor” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.