ASIRLIK YÜRÜYÜŞ HALA DEVAM EDİYOR

Mersin'nin Erdemli İlçesinde Kuva-yi Milliye ruhu ile 102 yıl önce yapılan yürüyüş bugüne kadar her yıl düzenli olarak devam ettirilmekte.

28 Şubat 2022 Pazartesi 11:20
ASIRLIK YÜRÜYÜŞ HALA DEVAM EDİYOR

Kuva-yi Milliye ruhu ile yapılan yürüyüşü Erdemli Belediyesi, Güzeloluk Mahalle Muhtarlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi  üstlenip, çeşitli etkinliklerle anılmaya devam ediyor.Güzeloluk’tan yola çıkan ve İçel Kuva-yi Milliye Fedai Müfrezeleri saflarına katılan kahramanların anıldığı 'Kurtuluşa Yürüyüşü' etkinliği halk tarafından büyük ilgi ile karşılandı.Saygı duruşuyla başlayıp çeşitli etkinliklerle devam eden bu görkemli yürüyüş kortej eşliğinde, Kurtuluş Savaşı yıllarında kahramanların Kuva-yi Milliye’ye katılmak üzere gerçekleştirdiği yürüyüş son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.