“ANADOLU BULUŞMALARI” MERSİNDE YAPILDI

MERSİN'de TÜRKONFED ve TÜSİAD’ın yeni dönem vizyonlarını iş insanları ile paylaşmak üzere düzenlediği ‘Anadolu Buluşmaları’nın ilk etkinliği düzenlendi.

09 Mart 2022 Çarşamba 16:54
“ANADOLU BULUŞMALARI” MERSİNDE YAPILDI

TÜRKONFED ve TÜSİAD iş birliğiyle düzenlenen ‘Anadolu Buluşmaları’nın ilk toplantısı ÇUKUROVASİFED ev sahipliğinde Mersin’de düzenlendi. Buluşmada TÜRKONFED’in 'Yeni Dönem, Yeni Ufuklar' vizyon belgesi ile TÜSİAD’ın 'Yeni bir Anlayışla Geleceği İnşa: İnsan, Bilim, Kurumlar' raporu iş insanları ile paylaşıldı.

Anadolu Buluşmaları toplantısının açılışında konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, “Türkiye’nin küresel para politikasında değişimin eşiğinde emsallerine göre tercih ettiği farklı patika, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi ile riskleri daha da artırdı. Savaşla birlikte küresel ölçekte artmaya başlayan fiyatları da göz önünde bulundurarak, enflasyona karşı atacağımız adımlarda çok daha temkinli olmamız gereken bir sürece girdik. Türkiye ekonomisi, krizlerle mücadeleyi iyi bilen, doğru adımlar atıldığı takdirde esnek ve güçlü bir ekonomidir. Bu süreçten ancak ve ancak doğru mücadele araçlarını doğru zamanlama ile kullanırsak en az hasarla çıkmamız mümkün olabilir" dedi.

Konuşmasına Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının etkilerine değinerek başlayan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, “Yaşanılan insani krizi yalnızca bölgemiz değil ekonomilerin ve en önemlisi bilginin bütünüyle küreselleştiği günümüzde tüm dünya hissediyor. İş insanlarımız bu öngörülemez ortamda bütçe ve yatırım yapamıyor. Ülke olarak hiç vakit kaybetmeden riskimizi düşürmemiz, ulusal ve uluslararası yatırımcılara güven verecek bir iklimi yaratmamız, demokratik ve ekonomik reformlar ile de bu iklimi kalıcı hale getirecek adımları bir an önce atmamız gerekiyor. Çünkü biz biliyoruz ki, Türkiye bugüne kadar tüm badireleri, kaygılarını değil hayallerini büyüterek atlatmıştır” diye konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
HaberMERSİNTÜSİAD
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.