Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde uygulamaya konulan ücretli özel muayene tarifesi

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde uygulamaya konulan ücretli özel muayene tarifesi nedeniyle vatandaş hastanede aylar sonrasında sadece asistan doktorlara muayene olmak zorunda bırakılıyor.

12 Mart 2022 Cumartesi 12:00
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde uygulamaya konulan ücretli özel muayene tarifesi

Devletin doktorlara yönelik “ya özel muayenenize gideceksiniz ya da devlette çalışacaksınız” kanunu çıkardıktan sonra başlayan bu sistem nedeniyle parası olmayan vatandaşlara, hem muayene, hem tahlil, hem de film çekimlerinde aylar sonrasına gün veriliyor.

Sağlık Bakanlığının doktorlara mesleklerini serbest olarak da yürütme olanağı sağlayan 31.12.1980 günlü, 2368 sayılı “Sağlık Personeli Tazminat ve çalışma esasları Hakkında Kanun”, 5947 sayılı tam gün yasasıyla yürürlükten 2010 yılında kaldırıldı.

Bu yasanın çıkmasıyla birlikte bir çok profesör ve doçent hastane dışında özel muayenesinde çalışamaz duruma geldi.

Bu nedenle Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesindeki bir çok profesör ve doçent doktor, tıp fakültesini bırakıp özel hastanelere geçmeye başladı.

Balcalı Hastanesi yönetimi de bu durumun önüne geçmek için doktorlara hastanede özel muayene yapma yetkisi verdi.

Ancak bu yetki de vatandaşları mağdur etmeye başladı. Yetkiden dolayı hem parası olmayan vatandaşlar aylarca muayene sırası alamıyor hem de para vermediği için profesör ve doçentlere bir türlü muayene olamıyor.

Balcalı Hastanesinde şuan parası olmayan vatandaşlar sadece asistan doktorlara ya da en fazla pratisyen doktorlara muayene olabiliyor.

Paranız olmadığı zaman profesör ve doçentlere sıra alamadığınız gibi özelikle MR, ya da film çektirmek istediğiniz zamanda aylar sonrasına gün veriliyor.

Eğer özel muayeneyi seçerseniz size anında seçtiğiniz profesör ya da doçent bakıp, anın da da hiç gün verilmeden filminizi çektirebiliyorsunuz.

Yani bir anlamda Balcalı Hastanesinde “parayı veren düdüğü çalıyor”. Vatandaşlar da bu duruma isyan ederek “Bizim paramız olmadığı için siyahi muamelesi görüyoruz. Parası olan anında hem filmini çektiriyor hem de muayene oluyor. Üstelik biz bu profesörleri, doçentleri hiç göremiyoruz. Bu nasıl bir adalet. Parası olmayan açıkça gereksiz adam diyorlar. Böyle bir sistem olamaz."dedi.

Anahtar Kelimeler:
AdanaBALCALIHASTANESİ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.