Yüreğir Devlet Hastanesi doktorları: Taşınmak istemiyoruz

14 Mart 2023 Salı 09:48
Yüreğir Devlet Hastanesi doktorları: Taşınmak istemiyoruz
ADANA'da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nin Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından orta hasarlı tespit edilmesi üzerine kadrosunun Yüreğir Devlet Hastanesi'ne taşınmasına, buradaki kadronun ise başka bir hastaneye görevlendirilmesine karar verildi. Yüreğir Devlet Hastanesi'nde görevli çok sayıda doktor ve sağlık çalışanı hastane önünde toplanarak taşınmak istemediklerini söyledi.
Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nin ana binasında bulunan taşıyıcı kolonlarının Kahramanmaraş ve Hatay merkezli meydana gelen depremlerin ardından orta düzeyde hasar gördüğü tespit edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerinin incelemesinin ardından binanın tahliyesine karar verildi. Servislerde ve yoğun bakım ünitelerinde yatan hastaların başka hastanelere nakil ve transfer işlemleri kısa sürede tamamlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 26 Şubat'ta yaptığı açıklamada Balcalı Hastanesi'nin tadilatı bitene kadar Çukurova Üniversitesi kadrosunun Yüreğir Devlet Hastanesi'nde hizmete devam edeceğini bildirdi. Yüreğir Devlet Hastanesi girişinde toplanan Türk Sağlık Sen 1 No'lu Şube Başkanı Serkan Oluk ve çok sayıda doktor bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Serkan Oluk, şöyle konuştu: 
"Bakanlığımız tarafından depremde hasar gördüğü gerekçesiyle Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nin Yüreğir Devlet Hastanesi binasına taşınarak hizmete burada devam etmesine karar verilmiştir. Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi 10.3.2023 tarihi itibariyle acil servis, ameliyathaneler, yataklı servisler ve yoğunbakım üniteleri gibi birçok birimini hizmete açmış olup hasta kabulüne başlamıştır. Hal böyleyken gerek bakanlığımızın gerek ise İl Sağlık Müdürlüğümüzün Yüreğir Devlet Hastanesi'nin taşınma konusunu tekrar gözden geçirmelerini talep ediyoruz. Çalışanlarımızın motivasyonu açısından düşünceleri ve istekleri hesaba katılarak farklı alternatifler değerlendirilip çalışanlar mağdur edilmemelidir. Biz Türk Sağlık-Sen Adana şubesi olarak çalışanlarımızın sağlık hizmetini kendi hastanelerinde sürdürebilmelerini ve istemedikleri kurumlara gönderilmemeleri için çözüm yolu bulunmasını talep ediyoruz."
'BALCALI İLE BİRLİKTE ÇALIŞALIM'
2006 yılından beri Yüreğir Devlet Hastanesi'nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümünde görev yapan Uzm. Dr. Fatih Karayandı ise "Yüreğir Devlet Hastanesi hem pandemi döneminde hemde deprem felaketinde yoğun bir mesai harcayıp hastalara hizmet etmiştir. Özellikle Antakya'dan çok sayıda depremzedenin tedavisi yürütülmüştür. Şimdi ne yazık ki hastanemiz başka bir yere taşınacak ve gittiği bölgedeki hastanenin deprem güvenilirliği çokta uygun olmayan bir hastaneye gidecektir. 1800 personelin 300-400'ü oraya gidecek geri kalanı çeşitli hastanelere dağıtılacaktır. Neden rüştünü ispatlamış bir kurumu bu şekilde bölüyorlar anlamıyoruz. Biz taşınmak istemiyoruz. Alternatiflere açığız. Balcalı Hastanesi gelsin, birlikte çalışalım" diye konuştu. 
Hastane binası girişinde toplanan çok sayıda doktor ve sağlık çalışanı 'taşınmak istemiyoruz' sloganları atarak açıklamaların ardından dağıldı. ()


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.