Yanan ormanlık alanlar Milli Ağaçlandırma Günü'nde fidanla buluşturuldu.

Adana, Hatay, Mersin ve Osmaniye'de yanan ormanlık alanlar 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde fidanla buluşturuldu.

11 Kasım 2021 Perşembe 20:05
Yanan ormanlık alanlar Milli Ağaçlandırma Günü'nde fidanla buluşturuldu.

AdanaHatayMersin ve Osmaniye'de yanan ormanlık alanlar 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde fidanla buluşturuldu.

Adana genelinde 15 noktada 80 bin fidanın dikimi gerçekleştirildi.

Sarıçam ilçesi Gökbuket Mahallesi'ndeki 27 Temmuz'da çıkan orman yangını sonrası iyileştirme çalışması yapılan 28 hektar sahada, Vali Süleyman Elban'ın da katıldığı etkinlikte Adana Müftüsü Hasan Çınar'ın dua etmesi sonrası ilk etapta 7 bin 500 fidan dikildi.

Elban, gazetecilere, her yaz belli bölgelerde orman yangınları meydana geldiğini söyledi.

Geçen yaz Akdeniz'de büyük bir yangın çıktığını anımsatan Elban, daha önceki dönemlerde yanan bölgelerin süratli bir şekilde ağaçlandırıldığını kaydetti.

Adana Kozan'da 2020'de çıkan yangının etkilediği bölgedeki ağaçlandırma çalışmasının geçen yıl tamamlandığını hatırlatan Elban, şöyle devam etti:

"Bu yıl hem Aladağ, Sarıçam, Kozan ve diğer bölgelerin yangın çıkan yerlerinde hem de ülkemizin diğer illerinde yangın çıkan yerlerde ağaçlandırma faaliyetlerinin yapılıp, sezon bitimine kadar tamamlanması planlanıyor. Bu yaz döneminde yanan bir bölgemizi orman teşkilatımız süratli şekilde hazırladı. Şu ana kadar bu çalışmalar devam ediyordu. Burada yoğun bir çalışma başladı. Bahar dönemine kadar başta Aladağ ve Kozan'ımız olmak üzere diğer ilçelerimizde yanan tüm orman sahalarında ağaçlandırma faaliyetini tamamlayacağız. Muhtemelen daha fazla alan ağaçlandırılmış olacak. Ülke olarak 84 milyon fidan dikimi hedeflendi. Sahaların tüm fidan ihtiyacı tamamlanıp ekimi yapılacak. Muhtemelen yanan bölgeden biraz daha fazlasını yapacağız."

Orman Genel Müdürlüğünün projesi kapsamında etkinliğe katılan etkili pazarlama uzmanı Gizem Özaycan Korkulu, gazetecilere, "Topraklarımız yeşillensin. Daha fazla kuraklık olmasın diliyorum." dedi.

Aladağ ilçesinde Topallı Mahallesi'nde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu'nun katılımıyla fidan dikimi gerçekleştirildi.

Sarıeroğlu, etkinlikte, geçen yaz Adana'da çıkan yangınlardan dolayı üzüntü yaşadıklarını ifade etti.

Bu yangınlarda can kaybının olmadığını dile getiren Sarıeroğlu, devletin afetin yaralarını sarmak için seferber olduğunu kaydetti.

Hızlı müdahalelerle büyük hasarların oluşmasının engellendiğini aktaran Sarıeroğlu, şöyle devam etti:

"Adana için doğa çok önemli. Vatandaşlarımız 'Yaşadığımız bu 2 bin hektarlık kaybı Aladağ'da en hızlı şekilde nasıl telafi edebiliriz, ağaçlarımız, hayvanlarımız ne olacak?' diye bizlere sormuşlardı. Bugün ilk adımı atıyoruz. Burada tüm Türkiye ile aynı anda fidanlarımız toprakla buluşturacağız. Yaşadığımız yangınlar, pandemi süreci doğaya, havaya, yeşile ne kadar ihtiyacımız ve muhtaç olduğumuzu gösterdi. Geleceğimize nefes olmak adına, evlatlarımıza daha yeşil Türkiye bırakmak adına Cumhurbaşkanımıza ve bu alanda çalışan yol arkadaşlarına teşekkür etmek istiyorum."

Konuşmaların ardından Sarıeroğlu ve diğer katılımcılar yangından zarar gören alanlara fidan dikti

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.