Sosyal Medya Hesaplarına Sıkı Denetim Geliyor

Almanya Adalet Bakanı Christine Lambrecht, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Kongre Binası’na düzenlenen baskınların ardından sosyal medya hesaplarına karşı tedbirlerin arttırılacağını söyledi.

08 Ocak 2021 Cuma 15:24
Sosyal Medya Hesaplarına Sıkı Denetim Geliyor

Almanya Adalet Bakanı Christine Lambrecht, sosyal medya platformlarının daha sıkı bir denetim altına alınması gerektiğini dile getirerek; “Biz Avrupa'da, seçimleri koruma altına almak ve kışkırtıcı ifadelerin silinmesini sağlamak, yalanlarla komplo teorisi üretilmesine karşı, kararlı bir biçimde mücadele edebilmek için sosyal medya platformlarına sorumluluk yükleyeceğiz. Bu konu her şeyden daha acil ve önemlidir" dedi.

 

Bakan Christine Lambrecht, ABD Kongre Binası’na yapılan baskınların bir uyarıcı niteliğinde olduğuna dikkat çekerek; “Demokrasiler, yalanlara ve kışkırtıcılığa karşı duran demokratlar ve demokratik kurumlarını kararlı bir şekilde koruyan hukuk devletleri sayesinde yaşarlar" diye konuştu.

Dizginlenmeyen popülizm, nefret ve tahriklerin nereye varacağını en açık bir şekilde gördüklerine vurgu yapan Bakan Lambrecht; ABD'de yaşanan olaylardan Donald Trump’ı sorumlu gördüklerini belirterek; "Başkan Trump, yalanları ve iftiraları ile demokratik kurumlara karşı aşağılayıcı tavırlarıyla olayların yaşanmasına ciddi anlamda katkı koymuştur" şeklinde konuştu.

Bakan Lambrecht, Twitter ve diğer sosyal medya platformların, Kongre Binası’na yapılan saldırıların ardından Başkan Donald Trump'ın paylaşımlarının silmesini ise, "Geç kalınmış bir karar" olduğunu söyledi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.