Rusya, Azerbaycan'a Dava Açtı

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan tarafından Mİ-24 tipi askeri helikopterin yanlışlıkla düşürülmesi ile ilgili Rusya'da soruşturma tamamlanarak dava açıldı.

04 Ocak 2021 Pazartesi 19:24
Rusya, Azerbaycan'a Dava Açtı

Dağlık Karabağ'da geçtiğimiz sene 9 Kasım'da Rusya'nın aracılığı ile Azerbaycan-Ermenistan arasında bir barış anlaşmasına varılmadan saatler önce Ermenistan sınırında Rusya’ya ait Mİ-24 tipi askeri helikopter Azerbaycan tarafından yanlışlıkla düşürmüştü, düşen uçak'da bulunan 2 Rus Askeri hayatını kaybetmiş, 1 Asker de yaralanmıştı Rusya düşürülen uçağı ile ilgili yaptığı soruşturmanın ardından Rusya Ceza Kanunu’nun 351. maddesine göre 2 ya da daha fazla kişinin kasıtlı olarak ölümüne neden olmak suçlamasıyla dava açtığını açıkladı.

Helikopterde bulunan 2 kişi hayatını kaybetmiş, 1 kişi de yaralanmıştı. Azerbaycan, helikopterin yanlışlıkla düşürüldüğünü açıklayarak Rusya’dan özür dilemiş ve tazminat ödemeye hazır olduğunu belirtmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.