Gurur Günü TÜRKSAT 5A'dan İlk Sinyal Alındı

Türkiye'nin gurur günü. Türksat 5A uydusu yerel saatiyle 05.15'de Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinde başarı bir şekilde uzaya fırlatıldı.

08 Ocak 2021 Cuma 11:14
Gurur Günü TÜRKSAT 5A'dan İlk Sinyal Alındı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Türksat A.Ş. Genel Müdürü Cenk Şen ve beraberindeki yetkililer, Türksat 5A’nın fırlatılışını Cape Canaveral Üssü'nde düzenlenen töreni canlı seyretti. Ülkenin 5'inci nesil yeni uydusu olan Türksat 5A, SpaceX firmasına ait Falcon 9 roketi ile gökyüzüne gönderildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada, Türksat 5A’nın fırlatılmasından 35 dakika sonra ilk sinyalin alındığını duyurdu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yıllar süren çalışmaların sonucunda 08 Ocak 2021 Cuma günü 05:15’de Türksat 5A uydusunun başarılı bir şekilde fırlatıldığını ve hem mutlu, hem de gururlu olduklarını söyledi.

 

Bakan Karaismailoğlu, Türksat 5A’nın yörüngesine doğru devam ettiğini dile gitirerek, "Türksat 5A uydumuzdan 35'inci dakikadan sonra ilk sinyal alındı. Uydumuz, uzayda yolculuğuna devam ediyor. Bu yolculuk 4 ay kadar sürecek. Daha sonra testlerimizi yapacağız ve Türksat 5A aktif hale gelecek" dedi. Fırlatılan 5A’nın ardından 5B ve 6A uydularının da fırlatılacağını vurgulayan Karaismailoğlu; "Şu anda imalatları tamamlanan ve testleri yapılan Türksat 5B uydumuzu da 2021 Haziran ayında uzaya göndermeyi planlıyoruz” diye konuştu.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.