AKŞENER'DEN ASGARİ ÜCRET ÖNERİSİ; EN AZ 4 BİN TL OLMALI!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, asgari ücrete yönelik açıklamalar yaptı. Akşener, net asgari ücretin en az 4 bin lira olması gerektiğini belirtti.

01 Aralık 2021 Çarşamba 11:49
AKŞENER'DEN ASGARİ ÜCRET ÖNERİSİ; EN AZ 4 BİN TL OLMALI!

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Hedefinde ekonomi olan Akşener, asgari ücret önerisinde bulundu. "Hanesine, sadece 1 asgari ücret giren 3 milyon 125 bin işçimiz var. Bu durum 3 milyon 125 bin işçimiz ve aileleri açlık sınırının altında yaşıyor demek." ifadelerini kullanan Akşener, net agari ücretin en az 4 bin lira olması gerektiğini söyledi.

"ASGARİ ÜCRET EN AZ 4 BİN LİRA OLMALI"

TÜİK'in, Hanehalkı İşgücü Anketi'nin, 2020 verilerine göre; hanesine, sadece 1 asgari ücret giren 3 milyon 125 bin işçimiz var. Bu durum, 3 milyon 125 bin işçimiz ve aileleri açlık sınırının altında yaşıyor demek. İşte bu farkındalıkla, biz diyoruz ki; asgari ücret, en az 4 bin lira olmalıdır. Yani ele geçen 4 bin lira olmalıdır.

Ancak mevcut uygulamayla, bekar bir asgari ücretlinin eline, 4 bin lira geçmesi durumunda, bunun işverene maliyeti, en az 6 bin 574 lira olacak. İktidarın beceriksizliği nedeniyle, zaten iflasın eşiğinde olan işverenimiz için, bu maliyet, maalesef karşılanabilir değil. Bu durumda, ne istihdamı arttırabiliriz, ne de, güvencesiz çalışmanın önüne geçebiliriz. Bizim asgari ücret önerimiz, brüt ücretin, yüzde 22 artırılıp, 4 bin 360 liraya çıkartıldıktan sonra, çalışanlarımıza, devlet tarafından, 555 lira ek bir ödeme yapılarak, ellerine geçen net ücretin, 4 bin lira olmasıdır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.