Yaban hayatı geliştirme sahasında ava 250 bin lira tazminat cezası

05 Temmuz 2022 Salı 14:29
Yaban hayatı geliştirme sahasında ava 250 bin lira tazminat cezası
HATAY’da, İskenderun-Arsuz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda yaban keçisi avladığı belirlenen H.V.'ye, 4 bin 912 lira idari para ve 250 bin lira tazminat cezası uygulandı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, “Hatay Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliğimize gelen ihbar doğrultusunda İskenderun-Arsuz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda yaban keçisi (capra aegagrus) avı yapıldığı tespit edilmiş olup 4 ayrı sırt çantasında kemiklerinden sıyrılmış yaban keçisi eti ele geçirilmiştir. Hatay DKMP Şube Müdürlüğümüzce yaban keçisini avlayan H.V isimli kişiye 4 bin 912 lira idari para cezası ve 250 bin lira tazminat cezası uygulanmıştır. Ayrıca tüfeğe de el konulmuştur” denildi. ()

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.