Adana'da yasaklı ırk köpek besleyenlere 1 milyon 183 bin TL ceza

19 Ocak 2023 Perşembe 10:31
Adana'da yasaklı ırk köpek besleyenlere 1 milyon 183 bin TL ceza
ADANA'da Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği polisleri, 2022 yılı boyunca yapılan denetimlerde yasaklı ırk köpek beslediği tespit edilen 79 kişiye toplam 1 milyon 183 bin 578 TL ceza uyguladı.
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri, sahipli ya da sahipleri tarafından sokağa terk edilen yasaklı ırk köpekler ile saldırarak sosyal risk oluşturan sokak köpeklerinin toplatılması için çalışma başlattı. Ekipler, 2022'deki çalışmalarda Pitbull, American Bully, Amerikan Staffordshire ve Dogo Argentino dahil 132 köpeğe el koydu. Yasaklı ırk kapsamındaki 79 köpeğin sahibine, toplam 1 milyon 183 bin 578 TL ceza uygulandı. Sahipsiz 53 köpek ise Adana Büyükşehir Belediyesi'nin barınağına yerleştirildi.
ŞİDDET MAĞDURU 45 KÖPEK SAHİPLENDİRİLDİ
Ekipler, yıl boyunca yapılan denetimlerde 'hayvana kötü davranma', 'bakımlarını ihmal etme', 'trafik kazası sonrası yaralanan hayvana yardım etmeden olay yerinden ayrılma' gibi suçlarla ilgili 30 kişi hakkında adli işlem uyguladı; 144 bin 854 TL de idari para cezası kesti. Ayrıca şiddet mağduru ve kötü muamele gören 45 köpeğin de tedavileri sonrası hayvan barınakları aracılığıyla yeniden sahiplendirildiği belirtildi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.