İnsan Hakları Evrenseldir, Korunmalıdır

Samsun İl Başkanı İlkay Kocabay, Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir basın metni yayımlayarak, insan haklarına vurgu yaptı.

25 Aralık 2023 Pazartesi 15:47
İnsan Hakları Evrenseldir, Korunmalıdır

Kocabay, "Bugün, insanlığın ortak değerleri olan insan haklarına dikkat çekmek ve bu hakların korunması için bir kez daha bir araya gelmiş bulunuyoruz. İnsan hakları, tüm bireylerin doğuştan sahip olduğu temel değerleri ifade eder ve bunlar herhangi bir ayrım gözetmeksizin herkes için geçerlidir" dedi.

İl Başkanı, evrensel insan haklarına olan bağlılığını vurgulayarak, "Özgürlük, eşitlik, adalet ve yaşama hakkı gibi temel haklar, toplumların sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde var olabilmesi için gereklidir. Bizler, bu haklara saygı göstermeli ve korumalıyız" ifadelerini kullandı.

Kocabay, insan hakları ihlallerine karşı duyarlılık çağrısında bulunarak, "Her yerde ve her zaman, insan haklarını savunmak hepimizin sorumluluğudur. Toplum olarak, bir araya gelerek, bilinçlenerek ve işbirliği içinde çalışarak, daha adil ve insan haklarına saygılı bir dünya inşa edebiliriz" diye ekledi.

Son olarak, İlkay Kocabay, Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutlayarak, insan haklarına olan bağlılığın güçlenerek devam etmesi gerektiğini belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.