Toroslar EDAŞ'tan Adana’nın Sarıçam ilçesine 12 milyon lira yatırım

12 Aralık 2022 Pazartesi 10:03
Toroslar EDAŞ'tan Adana’nın Sarıçam ilçesine 12 milyon lira yatırım
Adana’da kesintisiz ve sürdürülebilir enerji sağlamayı amaçlayan Toroslar EDAŞ, 12 milyon 700 bin lira büyüklüğündeki yeni ‘Sarıçam Suluca Mahallesi Dağıtım Tesisi Projesi’ni başlattı.

Adana ili Sarıçam ilçesinde gerçekleştirilecek olan yatırım ile bölgenin enerji arz güvenliğini artırmayı ve gerilim düşümünü önlemeyi hedefleyen Toroslar EDAŞ, gelecekteki enerji taleplerini de dikkate alarak bölgedeki şebekeyi yenileyecek. Şirket, Aralık 2022 sonu itibariyle projeyi tamamlayacak.

Toroslar EDAŞ bölgedeki yüksek gerilim havai şebeke hattının yeraltı hatlarıyla yenilenmesi, yeni trafo merkezleri ile dağıtım şebekesinin olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi amacıyla bu projeyi 2022 yatırım programına aldı.

451 ADET ŞEBEKE DİREĞİ YENİLENECEK

Toroslar EDAŞ, Sarıçam Suluca Mahallesi’ndeki 6 kilometrelik yüksek gerilim havai hattının yer altına alınması işleminin yanı sıra, 2 adet monoblok trafo tesisi ile 451 adet şebeke direğini yenileyerek bölge halkının daha kaliteli ve kesintisiz enerjiye erişimini hedefledi. Yeni şebeke direklerine montajı yapılacak olan aydınlatma armatürleri ile de bölgenin aydınlatma ihtiyacı karşılanacak.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.