MESLEK LİSESİNDEN EKONOMİYE BÜYÜK DESTEK

Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, atölyelerinde metal ve mobilya atölyelerinde imal ediyor. Üretilenler satılarak hem gelir elde ediliyor hem de öğrencilerin meslek sahibi olması sağlanıyor. Bacasız bir fabrika gibi çalıştıklarını belirten Okul Müdürü Hüseyin İşbaşar, 2021 yılında 1,7 milyon TL ciro elde ettiklerini ve döner sermaye çalışmaları kapsamında öğrencilere toplamda 85 bin TL ödeme yapıldığını belirtti.

01 Mart 2022 Salı 10:50
MESLEK LİSESİNDEN EKONOMİYE BÜYÜK DESTEK

2021 YILINDA 1,7 MİLYON TL CİRO ELDE ETTİLER

Koronavirüse rağmen 2021 yılında döner sermaye kapsamında 1.7 milyon ciro elde ettiklerini belirten İşbaşar, “Döner sermaye çalışmalarında 5 alan 29 öğretmen ve 70 öğrencimiz görev almış, üretim faaliyetlerinin içerisinde doğrudan bulunmuştur. 2021 yılı içerisindeki döner sermaye çalışmaları kapsamında öğrencilerimize toplamda 85 bin TL ödeme yapılmıştır. Öğrenciler hem el becerilerini geliştiriyor hem de piyasanın istediği kalitede ürünleri üretme tecrübesi elde ediyor. Niğde’nin yanı sıra çevre illerde yeni açılan okullar için sıra ve masalar ile diğer eğitim gereçleri üretiliyor. Eğitim sayesinde kalifiye personel olarak yetişen öğrenciler, döner sermayeden kendilerine yapılan ödemeyla okul harçlığını çıkarıyor. Bin öğrencinin eğitim gördüğü okulumuzda metal teknolojileri ile mobilya iç mekan bölümünde 160 öğrencimiz bulunuyor. Öğrencimizin her birine döner  sermayeden aylık ortalama 350 ile 450 lira arasında ödeme yapıyoruz. En önemlisi  mezun olunca hepsi birer meslek sahibi oluyor. Yılsonunda özel sektörden  öğrencilerimize yoğun talep geliyor. Öğrencilerimiz en iyi şekilde meslek  öğrendiği için çok rahat bir şekilde iş imkânına kavuşuyor" diye konuştu.

ÖĞRENCİLER UYGULAYARAK ÖĞRENMEYİ SEVİYOR

Mobilya ve İç Dekorasyon Alan Şefi Hacı Tekin ise, şunları söyledi:

Bölümümüzde 7 öğretmen 2 teknisyen olmak üzere yaklaşık 90’a yakın öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizden 45'i döner sermaye işlemlerinde çalışıyorlar ve yaklaşık 4 aydır da ücretlerini alıyorlar. Ayrıca öğrencilerimiz para kazanmanın yanı sıra beceri sahibi ve öğrenmeleri bir üst seviyeye çıkmış oluyor. Öğrencilerimiz bu durumdan memnun çünkü öğrenci uygulayarak öğrenmeyi seviyor."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.