Osmaniye’de YKS’ye geç kalanlar sınav salonlarına alınmadı

17 Haziran 2023 Cumartesi 13:12
Osmaniye’de YKS’ye geç kalanlar sınav salonlarına alınmadı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, ()-OSMANİYE’de Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS), geç kalan öğrenciler içeriye alınmadı. Bir öğrenci, sınav salonuna giremeyince giriş belgesini yırtıp, sınava gireceği okuldan ayrıldı.
YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10.15’te başladı. Adaylar 09.00’dan itibaren binalara alınmaya başladı. Görevliler adayların kimlik ve sınav belgelerini kontrol ederken, güvenlik görevlileri ise üst araması yaptı. Adayların, toka, küpe, saat, cep telefonu ve anahtarlık gibi eşyaları alınmadı. Kent merkezindeki Fakıuşağı Mahallesi'nde okullar bölgesinde sınav telaşı yaşandı. Bazı öğrenciler sınava son dakika yetişirken, bazıları ise geç kaldı. Saat 10.00’da bina kapıları kapatılarak içeriden kilitlendi. Geç kaldığı için sınava alınmayan bir öğrenci, sınav giriş belgesini yırtarak okul kapısından ayrıldı. Osmaniye Belediyesi sınavların yapılacağı okulların önüne stantlar kurarak, velilere bayram kömbesi, meyve suyu ve su ikramında bulundu. Bazı veliler ise okul önlerindeki banklarda oturarak, sınavın bitimine kadar bekledi. ()

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.