Yaşlılık maaşını, cebine koyarak yankesiciden kurtarmış

10 Mart 2023 Cuma 09:39
Yaşlılık maaşını, cebine koyarak yankesiciden kurtarmış
ADANA’da minibüste Mustafa Duran’ın (82), içinde 270 lira olan cüzdanını çalan ve güvenlik kamerasından tespit edilip yakalanan Ömer Kumak (53) tutuklandı. Duran’ın, olaydan saatler önce yaşlılık maaşını çektiği ve ceketinin cebine koyduğu ortaya çıktı.
Olay, 8 Mart günü saat 11.00 sıralarında, Seyhan ilçesinde meydana geldi. Minibüste yolculuk yapan Mustafa Duran, durakta indikten sonra içinde 270 TL ve kimliğinin bulunduğu cüzdanının, cebinde olmadığını fark etti. Duran’ın ihbarıyla gelen polis ekipleri, minibüsün güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Görüntülerde, yolculardan Ömer Kumak’ın, inmek için ayağa kalkan Duran’ın cebinden cüzdanını aldığı belirlendi. Şüpheli Kumak, adresine yapılan baskında gözaltına alındı. Cüzdan, hırsızlığın ardından Kumak’ın attığı çöpte bulundu.
Olaydan saatler önce Duran’ın, PTT şubesinden yaşlılık maaşını çektiği ve ceketinin cebine koyduğu ortaya çıktı. Duran’ın verdiği ifadede, “Maaşımı cüzdanıma koymadım. Eğer koymasam, tüm birikimim gidecekti. Cüzdanımda 270 TL vardı” dediği öğrenildi. ‘Uyuşturucu kullanmak’, ‘hırsızlık’, ‘yankesicilik’ ve ‘yağma’ suçlarından 16 kaydı olduğu öğrenilen Kumak ise, “Bir an şeytana uydum ve yanımda oturan adamın şalvar cebindeki cüzdanı aldım. Minibüsten indikten sonra kontrol ettiğimde içinde para yoktu. Cüzdanı da sokaktaki çöpe attım” dedi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Kumak, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.