Vali Yılmaz: Şiddeti öğrenerek doğmuyoruz, yalnızca miras bırakarak öğretiyoruz

25 Kasım 2022 Cuma 10:46
Vali Yılmaz: Şiddeti öğrenerek doğmuyoruz, yalnızca miras bırakarak öğretiyoruz
OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz, şiddet mağduru kadınların korunması amacıyla her türlü mücadele yöntemlerinin hayata geçirildiğini belirterek, “Unutmamalıyız ki: şiddeti öğrenerek doğmuyoruz, yalnızca miras bırakarak öğretiyoruz. Bu sebeple evlatlarımızı sevgiyle büyütmeli, insan haklarının bilincinde, adaletli ve dürüst sağlıklı nesiller inşa etmeliyiz” dedi.
Vali Yılmaz, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Yılmaz, “Merhamet, sevgi ve şefkat dolu yürekleri ile hayatımızın dokundukları her alanına anlam katan kadınlarımız yeri doldurulamayan ve değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen en özel hazinemizdir. Toplumun temel taşı ve aile birliğinin en önemli unsuru olan kadınlarımıza verdiğimiz değer ve saygı, bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişme seviyesini ölçmektedir. Birlik ve beraberliğin, sevginin, adaletin ve erdemin kök saldığı verimli topraklarımızda bir insanlık suçu olan kadına yönelik şiddet ile karşı karşıya kalmak bizleri çok derinden yaralıyor. İşte bu noktada el birliğiyle şiddete açılan bütün pencereleri kapatmamız ve her açıdan mücadele etmemiz çok büyük bir önem arz ediyor"dedi.
 Vali Yılmaz, “Aynı zamanda, 81 ilimizde faaliyete geçen, Aile İçi ve Kadına Şiddetle Mücadele Birimi sayesinde tüm kolluk personellerimiz konuya, kadına şiddette tavize yer yok ilkesiyle yaklaşıyor ve çalışmalarını titizlikle yürütüyorlar. Öte yandan KADES ve Elektronik Kelepçe Uygulamasıyla da, şiddet mağduru kadınlarımızın korunması amacıyla her türlü mücadele yöntemlerini hayata geçiriyoruz. Unutmamalıyız ki: şiddeti öğrenerek doğmuyoruz, yalnızca miras bırakarak öğretiyoruz. Bu sebeple evlatlarımızı sevgiyle büyütmeli, insan haklarının bilincinde, adaletli ve dürüst sağlıklı nesiller inşa etmeliyiz. Bu özel günün dünyada ve ülkemizde kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesine katkı sağlayacak çalışmalara ışık tutması temennisi ile tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada yaşamalarını diliyorum" diye konuştu. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.