Ukraynalı Hanna, Alya Ceylin ismini alarak Müslüman oldu

02 Eylül 2022 Cuma 10:28
Ukraynalı Hanna, Alya Ceylin ismini alarak Müslüman oldu
ADANA’da İslam'ı araştırıp inceleyen Ukrayna vatandaşı Hanna Standık, Adana İl Müftülüğü'nde düzenlenen merasimle, 'Alya Ceylin' ismini alarak Müslüman oldu.
Kente bir süre önce yerleşen Ukrayna vatandaşı Hanna Standık, İslam dinini araştırmaya başladı. Standık, müslüman olmak için Adana  Müftülüğü’ne başvurdu. Standık, burada düzenlenen ‘İhtida Merasimi’ne katılıp, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Törende konuşan İl Müftüsü Mehmet Taşçı, Standık’a İslam dininin temel esasları ve peygamber hakkında bilgiler verdi. Müftü Taşcı, "Hanım kardeşimiz bugün kendi hür iradesiyle müftülüğümüze başvurdu ve biz de gerekli işlemleri yaptık. Bugün şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu, Alya Ceylin ismini aldı. Kardeşimizi tebrik ediyorum. Kardeşimizin güzel dinimizi daha çok seveceğine ve severek yaşayacağına onunla huzur bulacağına inanıyorum” dedi.
‘GÖZYAŞLARIMI TUTAMADIM’
Standık ise Müslüman olduğu için büyük mutluluk duyduğunu belirterek, İslam dinini araştırarak öğrendiğini ve hiçbir baskı altında olmadan kendi hür iradesiyle İslamiyet’i seçtiğini söyledi. Standık, “Allah’ın bir olduğuna inanıyordum. Müslüman olunca kendimi daha huzurlu ve mutlu hissettim. Kelime-i Şehadet getirdiğimde hissettiğim duygu selini ve mutluluğu anlatamam. İçimdeki sevinç ile gözyaşlarımı tutamadım. Uzun zaman önce Müslüman olmaya karar vermiştim. İslam dinini araştırdım. İslam dininin bütün güzelliğini gördüm. Müslüman olduğum için çok mutluyum” dedi.         
Merasim, Mehmet Taşçı'nın yaptığı dua ile son buldu. Taşcı, Müslüman olduktan sonra ‘İhtida Belgesi’ ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Kur’an-ı Kerim meali ve çeşitli kitaplar takdim etti. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.