Türk Kızılayı Adana Şubesi, Sarıkamış şehitleri için yürüdü 

06 Ocak 2023 Cuma 11:45
Türk Kızılayı Adana Şubesi, Sarıkamış şehitleri için yürüdü 
TÜRK Kızılayı Adana Şubesi Sarıkamış Harekatı'nın 108'inci yıl dönümünde gönüllülerle ellerinde Türk bayrakları ile anma yürüyüşü gerçekleştirdi. 
Kentte sabah saatlerinde Merkez Park'ta bir araya gelen Türk Kızılay Genel Sekreteri Ramazan Saygılı, şube başkanları ve gönüllüler, Osmanlı- Rus savaşı sırasında Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Allahuekber Dağları'nı aşmak isterken donarak şehit düşen 90 bin asker için ellerinde Türk bayrakları ile yürüdü. Etkinliğin ardından konuşan Ramazan Saygılı, Kızılay'ın Osmanlı döneminde de Mehmetçiğin yanında olduğunu vurgulayarak, "Bu toprakları vatan yaparken kahraman Mehmetçiğin yanında başka birileri de hep vardı. Onlar, Hasta ve Yaralı Askerlere Yardım Cemiyeti adıyla kurulan, bugün dünyaya nam salmış Kızılaycılardı. Osmanlı İmparatorluğu'nun savaş verdiği her cephede Mehmetçiğin yanında yer alan Kızılaycılar, Sarıkamış'ta da askerlerimizle yan yanaydı. Şehadet şerbetini birlikte içtiler. Bugün Kızılaycılar şehit dedelerine şükran ve minnet duygularını göstermek, o büyük acıyı unutmadıklarını göstermek için yürüyor. Askerlerimizle birlikte, isimsiz Kızılaycıların da ruhları şad olsun" diye konuştu. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.