Toros kurbağalarının ilk kez su altından çekilen fotoğrafları görücüye çıkıyor

11 Aralık 2023 Pazartesi 13:15
Toros kurbağalarının ilk kez su altından çekilen fotoğrafları görücüye çıkıyor

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE ()- NİĞDE'de fotoğraf sanatçısı Dr. Baybars Sağlamtimur'un dalış yaparak endemik Toros kurbağalarını ilk kez su altından görüntülediği 54 fotoğraftan oluşan sergi, 13 Aralık'ta Niğde Belediyesi ve Niğde Valiliğinin sponsorluğunda açılacak.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu Fotoğraf Sanatçısı Dr. Baybars Sağlamtimur’un su altında serbest dalış tekniği kullanarak çektiği Toros kurbağalarının fotoğraflardan oluşan sergi, 13 Aralık’ta Niğde Belediyesi Sanat Galerisi’de açılaçak.
Niğde Belediyesi ve Niğde Valiliğinin sponsorluğunda açılacak olan fotoğraf sergisi, dünyada sadece Bolkar Dağları'nın Ulukışla sınırları içerisindeki 3 gölde yaşadığı bilinen ve nesli tükenmekte olan türler listesinin başında yer alan Toros kurbağalarının uluslararası boyutta tanıtılmasına katkı sağlayacak.
İLK KEZ SU ALTINDAN ÇEKİLDİ
Toros kurbağasının su altından çekilmiş fotoğraflarının ilk defa yer alacağı sergide 54 fotoğraf görücüye çıkacak. Sanatçının bir kurbağanın bakış açısına ulaşabilmek adına uzun gözlemler yaparak kompozisyon ve ışık kullanımı gibi sanatsal yaklaşımları en üst düzeyde tuttuğu fotoğraflarda, ötmeyen tek kurbağa türü olan Toros kurbağalarının dünyadaki tek yaşam alanı olan Karagöl, Çiniligöl ve Eğrigöl, ilk defa bu teknikle çekilen fotoğraflarla tanıtılmış olacak.
BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN TEŞEKKÜR VE DAVET
Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Dr. Baybars Sağlamtimur’un binbir emekle çektiği fotoğrafların yer aldığı sergiye tüm sanatseverleri davet etti.
Sergi, kapılarını açtıktan sonra 10 gün boyunca ziyaret edilebilecek. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.