TKKD Akdeniz Bölge Başkanı Türktekin: Tahrik hükümlerini kaldırın

21 Haziran 2022 Salı 13:43
TKKD Akdeniz Bölge Başkanı Türktekin: Tahrik hükümlerini kaldırın
TÜRK Kadınlar Konseyi Derneği (TKKD) Akdeniz Bölge Başkanı Avukat Meryem Türktekin, üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i öldüren Cemal Metin Avcı'ya 'haksız tahrik indirimi' uygulanmasına tepki gösterip, "Şiddet dosyalarında haksız tahrik hükümlerini ya kaldırın ya da değiştirin" dedi.
TKKD Akdeniz Bölge Başkanı Avukat Meryem Türktekin, Pınar Gültekin'i öldüren Cemal Metin Avcı'nın aldığı cezayla ilgili değerlendirme yaptı. Pınar Gültekin'in diri diri yakılarak öldürüldüğünü hatırlatan Türktekin, cinayet şüphelisine verilen karara karşı sessiz kalınmaması gerektiğini savundu. Türktekin, "Genç bir kadını diri diri yakan, yarınlarını umutlarını çalan bir caniye olmayan haksız tahrik indirimi uygulandı" diye konuştu.
Sanığın kendini cezadan kurtarmaya yönelik beyanlarına itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayan Türktekin, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Güçlü ve kesin deliller olmaksızın haksız tahrik hükümleri uygulanmaz, uygulanamaz. Daha nice Pınarlar, Ayşeler, Fatmalar yaşayacak bu acıyı. Bu işin en büyük vahameti orada. Gelin şiddet dosyalarında şu haksız tahrik hükümlerini ya kaldırın ya da değiştirin artık. Hakimin, savcının ya da tanıkların vicdanına, zihniyetine daha fazla kurban etmeyin adaleti. Kadın veya erkek daha kaç yaşamı haksız tahrik denilen, suçun cezasını dörtte üçe kadar indiren şu hakkaniyetsiz hükümlere kurban edeceksiniz." ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.