SMA'lı Kumsal bebek, destek bekliyor

18 Ağustos 2022 Perşembe 13:44
SMA'lı Kumsal bebek, destek bekliyor

Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin), ()-MERSİN'in Anamur ilçesinde yaşayan ancak tedavi için Antalya'ya taşınan Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastası 45 günlük Kumsal bebeğin annesi Ceyda (24) ve babası Şahika Kar (25), kızlarının iyileşebilmesi için gerekli ilacın alınması amacıyla başlatılan yardım kampanyasına destek istedi.
Türkiye'de çok sayıda SMA hastası çocuklardan sadece biri olan Kumsal bebeğin hemşire annesi Ceyda ve aynı mesleği paylaşan babası Şahika Kar, çocuklarının sağlığına kavuşması için Valilik onayıyla yardım kampanyası başlattı. 32 milyon TL değerinde Zolgensma adlı ilacı alabilmek için Anamur ve Bozyazı ilçesinde kermesler de düzenleyen Kar çifti, destekleri artırmak için sosyal medyadan canlı yayınlar da yapmaya başladı. Kızlarının bir gün daha fazla yaşayabilmesi için görevlerini ve evlerini bırakan çift, Türkiye'de ücretsiz olarak verilen Spinraza isimli ilacın Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde verildiği için bu kente yerleşti. 
'UMUDUNUZA İHTİYACIMIZ VAR'
Bebeklerinin kucaklarında eriyip gitmesine dayanamadıklarını kaydeden anne Ceyda Kar, bu hastalığı Kumsal henüz 20 günlükken fark ettiklerini anlattı. Kar,  "Biz daha Kumsal'ı yeni kucağımıza almışken, onun heyecanını, mutluluğunu ve sevincini yaşarken,  SMA Tip 1 hastası olduğunu öğrendik. Dünyalar bizim başımıza yıkıldı. Ne yapacağımızı, nasıl bir yol izleyeceğimizi hiçbir şekilde bilmiyorduk. Çaresizdik. Sadece bir ilacın, yurt dışındaki bir ilacın bu hastalığın tedavisi olduğunu öğrendik. Kumsal henüz 45 günlük bir bebek ve Türkiye’nin en küçük SMA’lı hastası. Bu ilacı öğrendikten sonra bir kampanya başlattık. Bu kampanyada sizlerin desteğine ve yardımına ihtiyacımız var. Hepinizden destek bekliyoruz. Biz eşimle beraber sağlık çalışanıyız. Birçok hastanın umudu olmaya çalıştık ve olduk. Sizin destekleriniz ve umudunuza ihtiyacımız var. Sizlerden destek bekliyoruz. Kumsal için. Kumsal sadece bizim değil hepimizin evladı" dedi. ()


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.