Rotaryenler çocuk felci için daldılar

13 Eylül 2022 Salı 11:54
Rotaryenler çocuk felci için daldılar

Atike CEYLAN KAÇAR/SİLİFKE(Mersin), ()-MERSİN'in Silifke ilçesinde, çocuk felcine dikkat çekmek için gerçekleştirilen dalış etkinliğinde deniz tabanında 'Çocuk felcine son' yazılı bir flama açıldı
Silifke Rotary Kulübü çocuk felcine  dikkat çekmek için Taşucu Boğsak koyu Dana Adası mevkiinde dalış etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlikte profesyonel dalgıçlar eşliğinde Akdeniz'in mavi sularına inen kulüp üyeleri denizde 'Çocuk felcine son' yazılı bir flama açtı.
Dünya üzerinde çocuk felcinin 2026 tarihinde bitirilmesi hedeflendiğini ve bu doğrultuda kendilerinin destek verdiğini belirten Uluslararası Rotary 2430. Bölge Federasyon Başkanı Emre Öztürk, "Bugün çocuk felci hastalığının dünyadan yok edilmesine karşı mücadele eden uluslararası Rotary'nin kampanyasını desteklemek üzere Silifke Rotary kulübümüzle birlikte dalış etkinliği gerçekleştirdik. Deniz'in 3 metre ve 5 metre altına dalarak orada 'Çocuk felcine son' bayraklarımızı açtık. Çocuk felci 5 yaş ve 6 yaş çocuklarımıza ulaşan onlara sakat bırakan hatta ölümle sonuçlanan çok bulaşıcı bir hastalık" dedi
Öztürk, tedavisi olmayan virüsün engellenebilir  bir hastalık olduğunu ifade ederek, "Dolayısıyla 1979'dan bu yana uluslararası Rotary dünya da milyarlarca çocuğa aşılayarak bu virüsü ortadan kaldırmayı hedefliyor.  Şu anda sadece Afganistan’da ve Pakistan’da görünüyor. 2026  yılında İnşallah bütün dünyada bu virüsün dünyadan silindiğini inşallah hep beraber göreceğiz. Silifke Rotary Kulübü bu etkinliği 3 yıldır gerçekleştiriyor. Amacımız bu virüsün dünyadan silinmesine katkı sağlamak adına tüm insanların dikkatini çekebilmek projeye destek olmasını sağlamak ve virüsün ortadan kalktığında bu gururu hep birlikte paylaşabilmektir" diye konuştu. ()


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.