Roma ve Bizans dönemi eserleri satmak isterken yakalandı

26 Mayıs 2023 Cuma 11:25
Roma ve Bizans dönemi eserleri satmak isterken yakalandı

Mustafa ERCAN/MERSİN, ()-MERSİN'de, izinsiz kazılar sırasında ortaya çıkardığı Roma ve Bizans dönemine ait tarihi eserleri satmak isteyen şüpheli, suçüstü yakalandı.
Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri; tarihi eser kaçakçılığı suçunu önlemek amacıyla yaptığı çalışmalar sonucunda merkez Toroslar ilçesinde ismi açıklanmayan bir şüphelinin elinde çok sayıda tarihi eser bulunduğu ve satmak için müşteri arayışında olduğunu tespit etti. Şüpheliyi saklandığı adrese yapılan baskınla gözaltına alan jandarma ekipleri, Roma ve Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen 118 adet tarihi eser ele geçirdi. Tarihi eserler incelenmek üzere Mersin Müze Müdürlüğüne teslim edildi. Şüpheli, sorgulanmak üzere jandarma komutanlığına götürüldü. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.