Osmaniye’de yasa dışı ava 4 bin 250 TL ceza

26 Aralık 2022 Pazartesi 13:09
Osmaniye’de yasa dışı ava 4 bin 250 TL ceza

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, ()- OSMANİYE’de yasa dışı avlandıkları sırada yakalanan 2 kişiye 4 bin 250 TL idari para cezası uygulandı. Kullanılan havalı tüfeğe ise mülkiyeti kamuya geçirilmek üzere el konuldu.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi'ne bağlı Karatepe Aslantaş Milli Park Şefliği ekiplerince av koruma ve kontrol faaliyetlerinde bulunuldu. Bölgede yapılan kontrollerde yasa dışı av yaptığı tespit edilen 2 kişi, kaçak avlandıkları sırada yakalandı. Şüpheliler hakkında yasal işlem başlatılırken, avda kullanılması yasak olan 1 adet havalı tüfeğe mülkiyeti kamuya geçirilmek üzere el konuldu. Ayrıca, avlanması yasak olan 3 adet serçe kuşu için 1650 TL, saka ve kumru kuşları için ise 1300’er TL olmak üzere toplam 4 bin 250 TL idari para cezası uygulandı. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.