Osmaniye’de Geri Dönüşüm Bankaları kuruldu

31 Aralık 2022 Cumartesi 11:00
Osmaniye’de Geri Dönüşüm Bankaları kuruldu
OSMANİYE Belediyesi, Sıfır Atık Projeleri’ne bir yenisini daha ekleyerek kentin farklı noktalarına Geri Dönüşüm Bankaları kurdu. Kurulan geri dönüşüm bankaları puan sistemiyle hizmet verecek. Vatandaşların bun bankalara getirerek geri dönüşüme kazandıracağı cam, kağıt, atık yağ ve metal gibi ürünler kayıt altına alınarak Belediye tarafından atık getiren her vatandaşa ücretsiz olarak verilecek geri dönüşüm kartına puan olarak yüklenecek.

Geri dönüşüm kartlarında biriken puan karşılığında vatandaşlar yine kurulan geri dönüşüm bankalarından temizlik malzemesi ve gıda ürünleri alabilecekler.  Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, "Hemşerilerimizin katkısı ve desteğiyle sıfır atık kapsamında hayata geçirdiğimiz projelerimize bir yenisini daha ekledik. Atıkları geri dönüşüme kazandırarak çevreyi korumak ve aynı zamanda ev ekonomisine de katkı sağlamayı hedefleyerek hayata geçirdiğimiz Geri Dönüşüm Bankası, Fakıuşağı Mahallesi Şehit Ömer Halisdemir Meydanı ve Şehit Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı’nda hizmet vermeye başladı. Vatandaşlarımız geri dönüşüm bankalarına gelerek geri dönüşüm kartlarını temin edecekler. Geri dönüşüme kazandırdıkları her cam, plastik, kâğıt- karton, metal, atık yağ, atık pil ve elektronik atık gibi malzemeler karşılığında kartlarında puan biriktirecekler. Bu puanlar karşılığında ise temizlik malzemesi veya gıda ürünleri alarak ev ekonomilerine de katkı sağlamış olacaklar" dedi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.