Osmaniye’de, Dünya Hemşirelik Haftası kutlandı

17 Mayıs 2023 Çarşamba 14:30
Osmaniye’de, Dünya Hemşirelik Haftası kutlandı
DÜNYA Hemşirelik Haftası, 900 Yataklı Osmaniye Devlet Hastanesi'nde düzenlenen programla kutlandı.
Konferans salonundaki Hemşirelik Haftası kutlama programında Osmaniye Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Vekili Havva Demirci, hemşireliğin tarihini anlatan bir konuşma yaptı. Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mürsel Koçer ise tüm hemşirelerin Hemşireler Günü'nü kutlayarak, “Türkçe kelime manasıyla hemşire, kız kardeş, bacı anlamına gelmektedir. Bundan dolayı da mesleğin temel özelliklerini kendi içerisinde barındırmaktadır. Yani insan sevgisi olmadan, hoşgörü olmadan, sabır olmadan, özveri olmadan yapılacak bir meslek değildir. Bu özelliklerinden dolayıdır ki yapılan birçok araştırmada insanların en güvendiği meslek dalları arasında hemşirelik en üst seviyelerdedir” dedi.
HEMŞİRELERİMİZ OLMASA BİRÇOK ŞEYİ BAŞARAMAZDIK
İl Sağlık Müdürü Ahmet Kara ise yaptığı konuşmada, hemşirelere teşekkür ederek, “Yeri geldiğinde nöbette bize sırdaş olduğunuz, ekmeğinizi, kahvaltınızı, yemeğinizi bölüştüğünüz için teşekkür ediyoruz. Hemşirelerimiz olmasa birçok şeyi başaramazdık diye düşünüyorum. Her koşulda sağlık hizmet sunumunun önemli bir kaleminde yer aldığınız için hem kurumumuz adına hem sağlık camiamız adına teşekkür ederiz" diye konuştu.
 HEMŞİRELER, SAĞLIK SİSTEMİNİN OLMAZSA OLMAZI
Vali Erdinç Yılmaz ise yaptığı konuşmada tüm hemşirelerin Hemşirelik Haftası'nı kutlayarak, programın düzenlendiği 900 Yataklı Osmaniye Devlet Hastanesi'nin Osmaniye'ye yakışan büyük bir eser olduğunu belirtti. Hemşirelerin sağlık sisteminin olmazsa olmazları olduğunu ifade eden Vali Yılmaz, şunları söyledi:  "Sağlık her şeyin başı, sağlık olmadan hiçbir şeyin anlamı yok. Doktorlarımızın, hemşirelerimizin, ebelerimizin, sağlık personelimizin ilgileri hayatımızda ne kadar önemlidir."
Konuşmaların ardından Doç. Dr. Ayşe İnel Manav "Hemşirenin Kendi Farkındalığı" konulu bir sunum yaptı. Program plaketlerin takdimi ile son buldu. ()

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.