Osmaniye’de afetzedeler mahalle iftarında buluştu

04 Nisan 2023 Salı 13:41
Osmaniye’de afetzedeler mahalle iftarında buluştu
OSMANİYE Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programında binlerce afetzede aynı sofrada oruçlarını açtı. 
Osmaniye Belediyesi, 6 Şubat depremlerinin kentte en çok hasara neden olduğu Rahime Hatun Mahallesinde ilk mahalle iftar programını gerçekleştirdi. İftar saati öncesinde alana gelen Başkan Kadir Kara, vatandaşların ramazan ayını tebrik etti. Başkan Kadir Kara, konuşmasında, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan mübarek ramazan ayına bizi eriştiren Cenab-ı Mevla’ya şükrediyoruz. Çok kısa bir süre önce Osmaniye ve 11 ilimizde maalesef büyük bir asrın felaketi yaşandı. Bu asrın felaketi içerisinde devlet, bütün imkân ve kaynaklarıyla her yere yetişmeye çalıştı" dedi.
BEN BUGÜN SİZLERLE KUCAKLAŞMAYA GELDİM
Başkan Kadir Kara, afetin etkilediği diğer illerden ilk dakikalar haberlerinin olmadığını belirterek, “Buralarda yaşanan facianın boyutlarını bilmiyorduk. Ama buna rağmen Osmaniye olarak bir avantajı kullanmaya çalıştık, Osmaniye bütün bu bölgelerin merkezindeydi, gelen ilk yardımları bizler ele alarak sizlere ulaştırmaya çalıştık. Deprem günü ilk verdiğim talimatım şuydu, sabah saat 5’de çorba istiyorum, hemşerilerime çorba dağıtacağım diye kesin bir talimat verdim. Hemen ardından iki tane Aşevi TIR’ı aracından yaptırdık, seyyar çamaşırhane yaptırdık. Bunların yanı sıra sizlerin kullanabileceği, wc, duş kabinleri gibi yerler yaptırdık. Afetten en çok etkilenen Rahime Hatun Mahallesi, Esenevler Mahallesi. Tüm hemşerilerimize eşit bir şekilde yardımları ulaştırmaya çalıştık. Belediye işte bu zor günlerle birlikte aynı zamanda siz değerli hemşerileri ile bir araya gelerek kucaklaşmak zorunda. Ben bugün sizinle kucaklaşmaya geldim. Başımıza gelen bu felaketten kurtulmak için hep birlikte dua etmek için geldim. Yüce Mevla’m bir daha bu millete böyle bir felaket yaşatmasın. Allah’ım hiçbir acı göstermesin. Mevla’m sizleri korusun ve esirgesin" diye konuştu.
AFETZEDELER, İFTAR SONRASI SİNEMA TIR’INDA FİLM İZLEDİ
Konuşmanın ardından, okunan Kur’an-ı Kerim sonrasında dua yapıldı. Ezanın okunmasıyla birlikte, alanda kurulan sofrada yaklaşık 1500 afetzede, Belediye Başkanı Kadir Kara, başkan yarımcıları ve belediye meclis üyeleri ile birlikte oruçlarını açtı. Vatandaşlar, Belediye Başkanı Kadir Kara’ya, afetin ardından mahalleliyi iftar sofrasında buluşturduğu için teşekkür ettiler.
İftar programının ardından ise çocuklar ve aileleri, Sahne TIR’ındaki dev ekrandan, Yeşilçam'ın en çok sevilen filmlerinden olan 'Tosun Paşa' filmini izlemenin keyfini yaşadılar. ()
FOTOĞRAFLı

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.