Osmaniye’de 111 çocuk, koruyucu ailenin yanında

27 Haziran 2023 Salı 14:19
Osmaniye’de 111 çocuk, koruyucu ailenin yanında
OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz, 2023 yılı Haziran ayı itibarıyla 77 ailenin yanında 111 çocuğa koruyucu aile hizmeti verildiğini söyledi. Vali Yılmaz, “Evlatlarımızın psiko-sosyal gelişimleri ve aile ortamının koşulları uzman personellerimizle yakından takip edilmektedir” dedi.
Vali Erdinç Yılmaz, 'Koruyucu Aile Günü' nedeniyle açıklamalarda bulundu. Vali Yılmaz, çocukların huzurlu ve sağlıklı büyümeleri için her çocuğun bir ailesi olmalı düşüncesiyle hizmet veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en çok tercih edilen bakım şekli olan koruyucu aile hizmetine büyük önem verildiğini belirtti.
Vali Erdinç Yılmaz, “Çeşitli sebeplerden dolayı kendi ailesi yanında bakımları sağlanamayan çocuklarımızın eğitim, öğretim ve yetiştirilme sorumluluğunu devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal farkındalıkla evlatlarımızın geleceğe hazırlanmasında büyük fedakarlıklar üstlenen ailelerimize teşekkür ediyorum. Bizim üzerimize düşen görevse, kurum bakımı altında bulunan çocuklarımızın, öz ailesinin koşulları iyileşinceye kadar ilgiyle ve şefkatle büyüyebileceği bir ailenin yanında bakılması amacıyla koruyucu aile hizmetinden yararlandırılması sağlamak ve koruyucu ailelerimize destek olmaktır” dedi.
Vali Erdinç Yılmaz, kentte 111 çocuğa koruyucu aile hizmeti verildiğini belirterek şunları kaydetti: “Ay yıldızlı bayrağımızın nefesi olan Osmaniye’mizde 2023 yılı Haziran ayı itibarıyla 77 ailemizin yanında 111 çocuğumuza koruyucu aile hizmet vermekteyiz. Evlatlarımızın psiko-sosyal gelişimleri ve aile ortamının koşulları uzman personellerimizle yakından takip edilmektedir. Bu konuda daha geniş bilgi almak ve sorularınız için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzü ziyaret edebilirsiniz." ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.