Osmaniye Tabip Odası’ndan şiddet protestosu

07 Temmuz 2022 Perşembe 14:15
Osmaniye Tabip Odası’ndan şiddet protestosu

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, ()- OSMANİYE Tabip Odası, Konya'da Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'nın görevi başında öldürülmesini protesto etti.
Öğle saatlerinde Osmaniye Devlet Hastanesi Ek Binası önünde toplanan sağlık çalışanları, ellerinde taşıdıkları 'Çalışırken ölmek istemiyoruz', 'Herkes bilsin: Şiddet varsa hizmet yok', 'Sizin canınız bize, bizim canımız size emanet' yazılı döviz ve pankartlarla İl Sağlık Müdürlüğü binasına kadar yürüdü. Burada, müdürlük girişine Konya Şehir Hastanesi'nde, görev yaptığı esnada hasta yakını tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucunda öldürülen Dr. Ekrem Karakay anısına siyah çelenk bırakan sağlık çalışanları, ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunup, siyah balonları gökyüzüne bıraktı. Burada bir konuşma yapan Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Asu Kaya Gedik, "Bizler onurlu Türk hekimleri, bu onura yakışır bir çalışma yaşamı istiyoruz. Çalışmak ve yaşamak hiç bir zaman bu kadar zor olmamıştı. Güvenli çalışma alanı sağlamak siyasal iktidarın sorumluluğundadır. Bizler bu konuda, yaşam hakkımız ve güvenli çalışma koşulları için, gücümüzü; her yerde, her koşulda, hep birlikte göstermeye hazır olduğumuzu bir kere daha belirtiyoruz. Bu çerçevede bugün ve yarın ülke genelinde iş bırakıyoruz. Dr. Ekrem Karakaya’nın ailesine ve tüm sevenlerine taziyelerimizi iletiyoruz. Şiddet karşısındaki taleplerimize kulak tıkayanlardan, söylemleri ve politikalarıyla şiddeti teşvik edenlerden mücadelemizi yükselterek hesap soracağımızı bir kez daha ifade ediyoruz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.