Okuma sevgisi ile çıktığı yolda 2'nci romanı İngilizce basıldı 

08 Ocak 2023 Pazar 12:48
Okuma sevgisi ile çıktığı yolda 2'nci romanı İngilizce basıldı 
MERSİN'de dedesi merhum avukat Altan Muradi'nin okuma alışkanlığından etkilenerek küçük yaşlarda yola çıkan 21 yaşındaki moda tasarım öğrencisi Dilara Kaymak'ın yazdığı 2'nci fantastik romanı The Seventh Protector (7 Koruyucu) e-ticaret sitesi üzerinden ABD'deki okurları ile buluştu. 
Mersinli Dilara Kaymak, İtalya'nın Milano kentindeki Naba-Nuova Accademia di Belle Arti'de moda tasarım eğitimini sürdürürken diğer taraftan da fantastik yazarlığını sürdürüyor. 14 yaşında dedesi Altan Muradi'ye ithaf ettiği ilk fantastik romanı Kayıp: Ruhlar Savaşı'nı tamamlayıp 17 yaşında yayınlarken, bu kez 2'nci kitabı The Seventh Protector (7 Koruyucu) İngilizce olarak Amazon KDP platformunda bastırarak okuyucu ile buluşturdu. 
Çocukluğundan bu yana bilim kurgu kitaplarına karşı büyük bir ilgisi olduğunu belirten genç yazar Dilara Kaymak, "Küçüklüğümden beri fantastik ve bilim kurgu kitaplar okuyup filmler izler, farklı dünyalara dalıp hayal kurmayı severdim. 11 yaşımda ilk kurgumu yazmaya başladım ve her ne kadar hikayemi tamamlamamış olsam da yazmak bana, yeni bir tutkunun kapılarını araladı. O yaşta hikaye anlatmayı, okumak kadar çok sevdiğimi fark ettim. 14 yaşımda yazdığım ilk fantastik kitap olan Kayıp: Ruhlar Savaşı'nı tamamlayıp 17 yaşımda basım için teklif aldım. Ertesi yıl, 18 yaşımda, önceden yazdığım bir başka kitap olan The Seventh Protector'ı tamamlama kararı aldım. Amerika'nın en büyük fantastik kitap marketlerinden biri olması sebebiyle ikinci kitabımın İngilizcesini Amazon KDP platformunda bastırdım.Şu anda 21 yaşındayım ve moda tasarımcısı olma hayalimin peşinden giderek İtalya'ya üniversite için taşındım. Yazı yazmadığım zamanlarda çizim yaparak, dikiş dikerek, seyahat ederek ve özellikle bol bol kitap okuyarak vaktimi geçirmeyi seviyorum" dedi.
Ailesinin okuma yazma serüvenin de büyük bir etkisi olduğunu kaydeden Dilara Kaymak, "11 yaşımda ilk kurgumu yazmaya başladım. 14 yaşımda yazdığım ilk fantastik kitap olan Kayıp: Ruhlar Savaşı'nı tamamlayıp 17 yaşımda basım için teklif aldım. Geçen ay, önceden yazdığım bir başka kitap olan The Seventh Protector'ı Amerika'nın en büyük fantastik kitap marketlerinden biri olan Amazon KDP platformunda bastırdım. Şu anda 21 yaşındayım ve moda tasarımcısı olma hayalimin peşinden giderek İtalya'ya taşındım, Naba-Nuova Accademia di Belle Arti'de 3'ncü yıl moda öğrencisiyim. Kitap sevgim, bana ailemden geldi. İlk kitabım için basım teklifi aldığımda anısını yaşatma isteğiyle kitabımı, okumayı seven dedem Altan Muradi'ye ithaf ettim. Dedemin kitaplara olan düşkünlüğü ondan anneme, annemden de bana geçti. Bu sebeple ikinci kitabımı da beni her zaman yazmaya teşvik etmiş anneme adadım" diye konuştu. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.