Niğde’de ortak akıl buluşmaları başladı

05 Şubat 2024 Pazartesi 09:43
Niğde’de ortak akıl buluşmaları başladı
NİĞDE'de Vali Cahit Çelik başkanlığında kentin sahip olduğu beşeri ve fiziki potansiyelin hayata geçirilmesi, sürdürülebilir sosyoekonomik kalkınma ve gelişmenin sağlanması amacıyla oluşturulan ortak akıl buluşmalarının ilki gerçekleştirildi.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ve akademisyenlerin katılımı ile gerçekleştirilen ortak akıl buluşmalarının ilk toplantısı, Vali Cahit Çelik başkanlığında gerçekleştirildi. Toplumun tüm kesimleriyle istişare edilmesi temelinde Niğde Valiliği tarafından oluşturulan buluşmalarla ilgili değerlendirmede bulunan Vali Çelik, "İstişare olmazsa olmazımız diyerek yola çıktığımız toplantının ilkini akademisyenlerimizle düzenledik. Devamında ise ilimizdeki sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri; sanayi, turizm, tarım, madencilik, hizmet, enerji sektör temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları ile yapmayı planlıyoruz. Bu toplantının amacı, şeffaflık, yönetişim ve katılımcılık ilkeleri dahilinde, öncelikle kamu-üniversite iş birliğinin geliştirilmesi, üniversitemizin sahip olduğu bilimsel bilgi birikiminin ilimiz faydasına pratiğe, hizmete ve yatırıma dönüşmesidir. Şehrin dinamiklerinin önerileri ve düşünceleri bizler için çok kıymetli, İlk toplantımız oldukça verimli geçti. Ümit ediyorum ki; ilimizin turizm, tarım, sanayi ve sosyoekonomik yönden gelişmesine fayda sağlayacak bu toplantılarımızda ortaya konulan görüş ve öneriler tek tek değerlendirilerek, uygun olanlar eylem planına dönüştürülecek, yapılan çalışmalar ve gerçekleşmeler yine düzenli olarak yapmayı planladığımız toplantılarda enine boyuna ele alınacaktır” dedi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.