Niğde'de uluslararası resim sergisi açıldı 

07 Mayıs 2023 Pazar 14:26
Niğde'de uluslararası resim sergisi açıldı 
NİĞDE Belediyesi’nin, Niğde Uluslararası Sanatçılar Topluluğu ile birlikte düzenlediği 'Sanat Sarsıntısı -11; Ekmek Herkese Yeter. Gezegenine sahip çık' temalı resim sergisi, açıldı. Sergide, 53 ülkeden 115 sanatçıya ait 145 eser yer alıyor.
Niğde Belediyesi’nin Niğde Uluslararası Sanatçılar Topluluğu ile birlikte düzenlediği ve küratörlüğünü ressam Safa Büte'nin yaptığı “Sanat Sarsıntısı -11; Su ve Ekmek Herkese Yeter, Gezegenine Sahip Çık” temalı resim sergisinin açılışı, belediyeye ait sanat galerisinde dün yapıldı.
Sanatın ve sanatçının her daim yanında olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Emrah Özdemir "Tüm katılımcılarımıza ve Panamá Büyükelçiliği'nden
Kültür ve Ticaret Ataşesi Christine Brostella ve Guillermo Kessler'e 'hoş geldiniz' diyorum.
Bu etkinliğimizde 53 ülkeden 115 sanatçının 145 çalışması yer almıştır. İnşallah bu tür faaliyetlerimiz ilerleyen günlerde de devam edecektir" dedi. 
SERGİ REKORA İMZA ATTI
Panama'dan 3, İngiltere'den 1 ve Türkiye'den 5 sanatçının hazır bulunduğu sergi; aynı zamanda katılımcı ülke fazlalığı ve farklılığı bakımından bir rekora imza attı.  Bugüne kadar gerçekleştirilmiş olan sergilerde, katılımcı ülke sayısı en çok 20-23 civarındayken, açılışı gerçekleştirilen bu sergide katılımcı ülke sayısı 53'e ulaştı.
Sergi 10 gün boyunca; saat 13.00-16.00 saatleri arasında eski Ermeni kilisesinde ücretsiz olarak vatandaşların ziyaretine açık olacak. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.