Niğde'de geçen yıl 3 bin 896 kişi işe yerleştirildi

25 Ocak 2024 Perşembe 10:20
Niğde'de geçen yıl 3 bin 896 kişi işe yerleştirildi
NİĞDE'de Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 2023 yılında 3 bin 896 kişi özel sektörde işe yerleştirildi.
Kent genelinde istihdam sağlama, istihdamı koruma, geliştirme ve işsizliği önlemeye yönelik faaliyetlerin değerlendirildiği İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Vali Cahit Çelik başkanlığında kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplantıda, Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 2023 yılında gerçekleştirilen kurumsal çalışmalara yönelik performans göstergeleri, 2024/1 dönem engelli ve eski hükümlülere yönelik kendi işini kurma hibe desteği başvuruları, işgücünün niteliklerini geliştirmek ve istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla hazırlanan 2024 yılı yıllık işgücü eğitim planı, mevsimlik tarımda çocuk işçiliği ile ilgili denetleme öncelikleri hususu ele alınarak ilgili kurum ve kuruluşların işbirliğiyle yapılacak çalışmalar  değerlendirildi. Ayrıca, 2023 yılında 3 bin 896 kişinin özel sektörde işe yerleştirildiği, işbaşı eğitim programları ile de 145 kişinin işbaşı yaptığı belirtildi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.