Niğde Belediyesi'nden vektörle mücadele çalışması

24 Kasım 2022 Perşembe 15:10
Niğde Belediyesi'nden vektörle mücadele çalışması
NİĞDE Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, vektörle mücadele kapsamında ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 
Şehir merkezinde halk sağlığını ve huzurunu bozan zararlılara karşı Niğde Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ilaçlama ekiplerince mahallelerde bulunan, vektörlere kaynaklık eden baraj, sazlık, gübrelik alan, durgun su alanları ile vektör dinlenme noktalarında tarama ve ilaçlama çalışmaları yaparken, aynı zamanda uçkunların kış aylarında yaşayabildikleri alanlarda da ilaçlama çalışmaları devam ediyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, "Ekiplerimiz vektörle mücadele çalışmaları kapsamında rögarlar, çöp konteynırları gibi uçkunların kış aylarında da yaşayabildiği alanlarda kışlak mücadelesi yapıyor. Bu sayede yaz aylarında oluşabilecek kontrolsüz üremelerin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Bahar aylarında başlayacak larva mücadelesine kadar mücadelemiz devam edecektir. Dünya Sağlık Örgütü'nün tavsiye ettiği ve Sağlık Bakanlığı'ndan ruhsatlı ilaçlarla yaptığımız mücadele çalışmalarıyla vatandaşlarımızın daha sağlıklı bir çevrede yaşamalarını sağlıyoruz. Yürütülen çalışmalarda bilimsel yöntemler kullanılıyor ve tüm yöntemler entegre biçimde uygulanıyor. Sağlıklı bir çevre ve sağlıklı bir hayat için yaptığımız ilaçlama çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir" dedi. ()


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.