Niğde Belediyesi'nden ihtiyaç sahibi yaşlılara hizmet

04 Ağustos 2022 Perşembe 16:28
Niğde Belediyesi'nden ihtiyaç sahibi yaşlılara hizmet
NİĞDE Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Şefkat Çınarları Projesi kapsamında oluşturulan mobil ekiplerle 65 yaş üstü yardıma muhtaç kişilerin ihtiyaçlarını karşılıyor.
Valilik koordinasyonunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yaşlı Destek Programı (YADES) tarafından desteklenen ve Niğde Belediyesi tarafından yürütülen “Şefkat Çınarları Projesi" kapsamında, 65 yaş üstü yardıma muhtaç kişilerin ihtiyaçları, oluşturulan mobil ekiplerle karşılanıyor. Bu kapsamda il genelinde 65 yaş ve üzeri 350 vatandaşın sağlık kontrolleri, kişisel bakımları ve ev temizlikleri rutin olarak yapılmaya devam ediyor.
Çalışmalar hakkında iblgi veren Belediye Başkanı Emrah Özdemir, hayatın en önemli döneminin yaşlılık olduğunu kaydetti. Özdemir, "Belediyemize müracaat eden, fakir ve muhtaçlıkları tespit edilen herkesin ihtiyaçlarının temini için çalışıyoruz. Çok farklı kalemlerde binlerce vatandaşımıza ulaşıyoruz. Bu doğrultuda 2022 yılının ilk altı ayı içerisinde, 9 bin 550 gıda kolisi, bin 420 bebek bezi, 2 bin 490 temizlik malzemesi paketini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Ayrıca ihtiyaç sahibi ailelere 25 ton kömür, 30 ton odun ve 72 soba temini sağlayan belediyemiz, 200 aileye günlük ekmek yardımı, yemek yapamayacak durumda olan 50 aileye ise günlük 3 çeşit sıcak yemek vermeye devam ediyor. Görüldüğü üzere her yaraya merhem, her derde deva olmanın gayreti içindeyiz” dedi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.