Mersin'de Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına tepki

24 Ocak 2023 Salı 15:15
Mersin'de Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına tepki
MERSİN'de toplanan STK temsilcileri, İsveç'teki Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki göstererek protesto düzenledi.
Ulu Camii önünde bir araya gelen STK temsilcileri ile vatandaşlar, İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki gösterdi. Toplanan grup adına açıklama yapan Mersin Dernekler Federasyonu sözcüsü Aynur Olgaç, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, gerek komşularıyla gerekse içinde bulunduğu NATO müttefikleri ile her daim barış ve saygı içerisinde ilişkilerini yürütmüştür. İnançlar ve medeniyetler ülkesi olarak, her dine, dile, ırka saygı duymuş ve toplum içerisindeki bütünlüklerinin korunması hususuna dikkat etmiştir.  Aynı hassasiyeti komşularından ve iş birliği içerisinde olduğu ülkelerden bekleme hakkına  sahiptir. Tam da bu düşünceyle, geçen hafta İsveç, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın maketinin yakılmasına göz yummuş, akabinde mahkemeleri bunun suç teşkil etmediği kararına vararak saygısız bir tavır sergilemiştir. Peygamber Efendi'mize hakaret eden İsveç, bu tavırlarını daha ileriye götürerek, en son kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'in yakılması hadsizliğine kadar gitmiştir. Kutsal inançların ve kitapların uluslararası  hukukta bile dokunulmazlığı, bilindiği halde, bu tavrı sergilemeleri aptal cesaretidir. İslam'ın bekçileri, bu işin takipçisi olacaktır. Sessizliğini bozmayan İsveç hükümeti, derhal İslam dininin en büyük temsilcisi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti nezdinde tüm Müslüman  ülkelerinden özür dilemelidir" dedi. ()

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.